Прочитај ми чланак

Уживо – Тужилаштво тражило притвор и за Дамњана, чека се одлука судије

0

У Вишем јавном тужилаштву у Београду саслушан је новинар Дејан Петар Златановића након што је противправно ухапшен на протесту за одбрану Косова и Метохије. Пратите дешавања уживо на сајту и Јутјуб каналу Србин инфо.

Испред Палате правде се окупило неколико десетина људи који чекају слободу за слободног новинара Дејана Златановића.

19:05

Након што му је указана лекарска помоћ због хематома које је добио после противзаконитог хапшења, тужилаштво је саслушало и Дамњана Кнежевић и затражило притвор.

У току вечери се очекује одлука судије.

14:15

Завршено је саслушање новинара и уредника Дејана Петра Златановића, а срамотни тужилац је упутио скандалозан захтев судији да му се одреди притвор – човеку који је у шестој деценији живота, особа са инвалидитетом, интелектуалац и који до сада није имао никакав проблем са законом! По мишљењу тужиоца такав човек је хтео да спроведе смену уставног поретка!!??

У току дана судија ће одлучити о противправном захтеву тужилаштва, које бахато спроводи политички прогон.

Такође, Дамњан Кнежевић још није саслушан јер је морала да му се укаже здравствена помоћ, а адвокати нису успели до сада да га виде.

Подсетимо, адвокат Владимир Гајић изјавио је да је „велика свињарија хапшење г. Златановића, а поготово правна квалификација тужиоца на основу које је одређено задржавање. „То што је рекао није чак ни прекршај. Човек је при томе новинар“, истакао је Гајић.

Такође, подсећамо на интервју познатог редитеља и члана САНУ Душана Ковачевића за „Спутњик“ из, не тако давне 2021. године. Ковачевић је том приликом изјавио: „Ко потпише признање КиМ, погинуће пре него што се осуши мастило!“