Прочитај ми чланак

Срби са Космета сутра стижу у Београд и сазивају Сабор! (ВИДЕО)

0

Поводом сутрашњег сабора Српског националног већа Косова и Метохије, јавности се обратио Дејан Златановић.

Сабор ће се одржати у недељу, 26. новембра 2023 са почетком у 11 часова у конгресној сали хотела „Младост“ у Београду (Булевар ослобођења 56А).

Организатор скупа је Српско народно веће Косова и Метохије, које се обратило српској јавности са питањем:

ЗАШТО У БЕОГРАДУ И НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ СВИ ЋУТЕ!?

У Београду су сви занемели: опозиција, невладине организације, интелектуалци, чак и поједини медији избегавају да објаве саопштења Српског националног већа Косова и Метохије!? Као да их то не дотиче, као да је обрачун Вучићевог режима са СНВ-ом, само њихова ствар!?

Не виде да борба СНВ за право да проговоре, да се организује и у невиђеним и најтежим условима, је уствари борба за демонтирање Вучићевог режима, чије су последице те политике најсвирепије, катастрофалне, погубне за српски народ у целини и за Србију, нарочито на Србе са Косова и Метохији. Вучић нам неда да се бавимо својим животима, својом трагедијом, својом судбином…?

А опозиција, и „грађанистичка и државотворна“, незаинтересовано посматра, ни глас да подигне и подржи ову надчовечанску борбу људи који се боре за голе животе. Како опозиција мисли да демонтира Вучићеву власт, ако се не бави или не разуме, да су темељи његове политике настали на „косовском проблему“, и наслоњена на њега и данас наставља да влада несрећном Србијом, раубујући косовску трагедију, уз даље сисање последњих капи крви жртвованим косовско-метохијским Србима.

Ђути и интелектуална елита гледајући како гладијатори черупају уморно и клонуло национално биће косовских српских трагичара.

Зашто Удружење новинара Србије не пита свог председника, директора престижног Дома културе у Грачаници, службеника режима у Београду, како је могуће да он буде перјаница политике ускраћивања права људима да се окупе и слободно говоре о својој трагедији и егзодусу, о којој је он и те како добро информисан.

Нарочито ћути, назови елита косовско-метохијских Срба, и она која је морала и она која је баш није морала да оде са светог Косова, остављајући обезглављен народ?! Ћуте и хиљаду професора на Приштинском универзитету са седиштем у К. Митровици, уз поштовање појединцима, пристајући на понижавајући положај недостојан звањима које носе?!

Занемели су и политичке партије и покрети Срба са Косова и Метохије (и јужно и северно од Ибра), чекајући из прикрајка прилику да их „велики газда“ позове да се придруже или да преузму улогу тзв. Српске листе, и потајно навијају за елиминисања СНВ са опустошене косовско-метохијске политичке сцене (изузетак Ненад Радосављевић)!?

Није чудо што власт чини све да затвори било коју могућност одржавања Сабора СНВ, (јер би то показало да политика Александра Вучића нема подршку Срба са Косова и Метохије), не чуди нас ћутање ситних политичких шићарџија на Косову, али нас забрињава ћутање српске опозиције, и грађанске и државотворне, чуди нас ћутање мислећих интелектуалаца у Србији.