Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТИ 9. ДАН: Чувари ватре одолевају, због ових људи смо избегли полицијски час

0

На платоу испред Скупштине Србије вечерас се окупило неколико стотина грађана. Протести се већ девети дан одржавају у неколико градова Србије. Најупорнији "чувари ватре" поново су демонстрирали, а подсећамо да су управо ово људи због којих смо (за сада) успели да избегнемо нови полицијски час Александра Вучића. Протест је протекао без инцидената.

Испред скупштине око 20.30 часова саобраћај је заустављен у обе траке од Трга Николе Пашића до Таковске улице. Један део грађана се налазио код жардињера, док једна мања група стоји поред ограде која је постављена испред степеница парламента.

Када је реч о политичарима, међу окупљењима су, као и претходних вечери, бивши члан Двери Срђан Ного и Саша Радуловић и Хана Адровић из покрета “Доста је било”. Радуловић са грађанима разговара о здравству и о томе како владајућа странка својим деловањем крши Устав.

Подсећамо, вечерас је одржан протест испред Прекршајног апелационог суда где су председник Демократске странке Зоран Лутовац и судија Врховног суда Србије у пензији Зоран Ивошевић изразили незадовољство поступањем судова.