Прочитај ми чланак

Уживо (најава): Одбрана Устава од Вучића и Сороша | Радуловић, Стаматовић и Антић

0

Колики је значај изласка на предстојећи референдум 16. јануара и отпору Вучићевом, Сорошевом и бриселском покушају да промене Устав Србије?

На ово питање ће у дебатној емисији на Јутјуб каналу Србин инфо покушати да дају одговор Саша Радуловић, лидер покрета Доста је било, Милан Стаматовић, председник Здраве Србије и проф. др Чедомир Антић, председник Напредног клуба.

Емисија ће се уживо емитовати, а гледаоци ће моћи, да путем коментара поставља питање учесницима дебате.

Шта би требало да знате уочи ове дебате на нашем каналу?

Глобална мрежа тзв. Фондација за отворено друштво чији је оснивач и директор милијардер Џорџ Сорош, делује у преко 120 земаља света финансирајући разне невладине организације. Неколицина суверених земаља међу којима су Русија и Мађарска су их прогласиле непожељним и непријатељским елементима, који се под плаштом бриге за демократију и људска права, баве шпијунажом и дестабилизацијом.

У јануару 2021. године, Сорошева фондација је прославила чак 30 година активног рада на територији Србије: од 1991. године па до данас, они финансирају разне невладине организације, појединце међу којима има новинара и универзитетских професора, медијске куће, ЛГБТ и мањинске организације.

Сорошеве фондације су познате и по отвореном подржавању одређених сепараристичких покрета у свету, па је тако сам Сорош 2005. године изјавио да “Нема алтернативе давању признања Косову”.

Године 2018. Сорошева фондација је започела финансирање Друштва судија Србије и Удружења јавних тужилаца Србије. Иако ови називи звуче поприлично “државно”, у питању су две невладине организације, које су припремиле, а потом и предложиле измене Устава. Исте године, Сорош млађи се захвалио председнику Вучићу на подршци коју његова организација има.

Ова власт је прво изменила Закон о референдуму тако да не мора да изађе више од пола гласача да би он био важећи, а одмах потом и званично расписала референдум за промену Устава по предлогу две НВО за 16. јануар 2022 године.

Ви просудите, теорија завере или нешто што нам се управо дешава.

Аутор и водитељ дебате је главни одговорни уредник Србин.инфо, Дејан Петар Златановић.