Прочитај ми чланак

Испред Скупштине неколико хиљада људи, спремни за блокаду! (ВИДЕО)

0

Испред Народног парламента се већ окупио знатно већи број људи него што је то био случај претходних вечери, а овај протест је припрема за блокаду Вучућевог парламента, која почиње у 9 часова ујутро. Редакција "Србин инфо" ће и у понедељак уживо преносити све догађаје у центру Београда.

На 27. дан протеста први је стигао покрет Доста је било (ДЈБ) Саше Радуловића, који напомиње да ће вечерашњи догађај бити увод у блокаду Народне скупштине сутра ујутро у 9 часова. На протесту се налазе и Срђан Ного, Мила Алечковић, др Јована Стојковић…

Скупу је у јендом момемнту присуствовало неколико хиљада људи.

– Спремни ћемо да дочекамо Вучићеве посланике, да их обојимо и обележимо – поручио је Срђан Ного и позвао све грађане без обзира на то коју политичку опцију подржавају, да дођу у понедељак од 9 часова и да искажу протест против лажних посланика Александра Вучића.

„Циљ ненасилне блокаде је да својим присуством блокирамо фалсификоване посланике да конституишу фалсификовану скупштину у дому Народне скупштине“, навели су из ДЈБ у саопштењу.

Они су навели и да је власт објавила да је заказала конститутивну седницу „фалсификоване скупштине“ за понедељак ујутро, а крајни рок да се она конституише по закону је уторак 4. август.

Ако се скупштина не конституише, пада власт, казали су из ДЈБ.

Како су закључили, да ли ће блокада сутра ујутро у 9 часова успети зависи само од тога колико грађана ће доћи.

„Ако нас дође 5.000, блокада ће успети“, стоји у саопштењу ДЈБ.

Вечерас испред Скупштине, али и сутрa ујутро очекује се већи број грађана и присталица и других опозиционих партија.

“Окупили смо се зато што је власт фалсификовала ове изборе. Није им било довољно што имају несређене бирачке спискове, што застрашују људе, купују гласове, него су морали и да фалсификују записнике са бирачких места. ДЈБ је успео да контролише изборе на четвртини бирачких места и то је било довољно да их ухватимо у фалсификовању избора и записника”, рекао је Радуловић окупљеним грађанима.

Поднели смо 2.700 приговора и утврдили да садржај џакова са бирачких места не одговара садржају записника, додао је он, наводећи неколико примера неправилности које је ДЈБ пронашао.

“Крађа је била велика и нас су покрали али ово вечерас нема везе са нама, покрали су изборе, а када вам покраду изборе отели су вам народну сувереност, украли су владавину права, украли су демократију, а народ мора да бира”, нагласио је Радуловић.

ЕУ у свему подржава ову власт, уништава привреду, фаворизују глобалне компаније, а људи одлазе, рекао је он, додајући да је ДЈБ показао да “можемо да зауставимо крађу”.

Он је нагласио да медији о овоме ћуте, цела опозиција ћути “као да су се договорили да Вучић добије фалсификовану скупштину са трочетвртинском већином”.

Додао је да ће наставити правну борбу пред Уставним судом.

“Ови избори морају пасти”, рекао је Радуловић.

Захтев овог протеста није да власт поднесе оставку, захтев је да оборимо фалсификоване изборе, јер када оборимо фалсификоване изборе они губе скупштину, губе владу. Тај један захтев води ка нормалној Србији у којој су наша деца привилегована, рекао је он.

“Зато је важна демократија, важни су избори и зато је важно да на њих изађете јер тако штитите националне интересе и владавину права. Нисмо овде да обарамо власт на улици, њу ћемо оборити на изборима”, рекао је лидер ДЈБ.

Радуловић је подсетио да је за сутра најављена седница, како каже, фалсификоване скупшине.

“То није више Народна скупштина, посланици које хоће да промовишу нећемо звати народним него фаслификованим посланицима”, рекао је он и позвао грађане да се сутра у 9 сати у што већем броју окупе испред Скупштине Србије.