Прочитај ми чланак

(ВИДЕО) Вучићеви батинаши у цивилу шутирају људе на земљи, оклопна возила на народ

0

Полиција је кренула оклопним возилима на народ код Ташмајдана, око којих иде више стотина полицајаца. Они нападају демонстранте у Булевару Краља Александра и потискују их ка Вуковом споменику. Вучићеви батинаши у цивилу, за које се не зна да ли су полицајци или не, шутирају људе који леже на земљи у Пионирском парку и одводе их у непознатом правцу. Код Ташмајдана се одиграо још један окршај полиције и демонстраната, а према сведочењима на народ су бачени сузавци јачине бојног отрова.

Полиција је добила велико појачање, више од 1.000 полицајаца је испред Скупштине, ОГРОМАН број патрона са сузавцем се испаљује на голоруки народ, који се гуши. Полиција је кренула да јури и батина народ ка Теразијама. „Полиција је повраћала од сузавца и гушила се јер су толико бацили сузавца, Много више него Слобина полиција 5, октобра“, каже Дејан Златановић који је све време на лицу места и извешатава уживо.

Полиција нон-стоп испаљује сузавце, а око 20 минута до 1, стигла је и коњица! Бруталност полиције је велика, али народ и даље не одустаје. У једном тренутку, група демонстраната је успела да се завуче иза леђа кордона и да поново дође на сам улаз Скупштине.

 

Чак се и полиција гуши кашље колико су сузавца бацили. Народ их гађа каменицама, испред Скупштине је најмање 30.000 људи, можда и 50.000, тешко је проценити од сузавца. Потиснута је маса јер се народ гуши, растеран је народ до цркве светог Марка, али не одустаје.

Хаос на улазу у Скупштину, полиција кренула на народ, али окупљени грађани нису дозволили да их изгурају.
„Упали смо у Скупштину, али је полиција реаговала. Ипак, полиције је јако мало, а народа има много, дођите сви из других градова јер ово је Вучићев крај. Ухапшен је Дамњан и још 10 људи, али ово им је крај и ускоро ће они завршити у затвору“, рекао је Срђан Ного ексклузивно за Србин.инфо, који се налази испред Скупштине.

Народ је улетео у Скупштину, на улазу су јаке полицијске снаге. Ситуација је веома напета, народ кључа од беса.

На степеништу Скупштине горе бакље, народ поручује Вучићу – готов је!

У центру Београда се већ окупило неколико хиљада људи. Народ извикује „Вучићу лопове“ и „излазите напоље“. Саобраћај је у потпуном прекиду.

Они су револтирани после конференције за медије Александра Вучића, који је најавио увођење полицијског часа.

Све више људи пристиже у центар града, а окупљени узвикују „Вучићу лечи се“ и „Оставка“.

Испред Скупштине Србије већ се окупило више стотина грађана који су блокирали саобраћај и који извукују пароле против Александра Вучића. У центар Београда пристиже све већи број грађана.

Иначе, испред Народне скупштине заказана је јавна трибина на којој би новинар Предраг Поповић и народни посланик Срђан Ного требало да одговарају на питања грађана о ванредним мерама које је вечерас прогласио Александар Вучић.

Ускоро опширније…