Прочитај ми чланак

Узалуд сва минирања: Више од 100.000 опколило Председништво, Вучић мора да оде!

0

У Београду је завршен пети Протест против насиља, а следећи је заказан за наредни викенд.

И поред свих минирања и покушаја да се протест растури, како од стране режима, тако и од стране дела опозиције, америчке амбасаде и појединих спорних говорника, више од 100.000 људи је и вечерас изашло на улице и затражило оставку режима Александра Вучића.

Народ је поново показао зрелост, није дозволио прозападно „секташење“, покушаје да се преузму протести од стране прозападне медијске машинерије, није дозволио поделе на левицу и десницу, већ је још једном масовно уздрмао Вучића и његов издајничко-криминални режим. Шта год да су покушали, нису успели да народу огаде протест.

20:48

Група мушкараца у цивилу стоји испред Председништва


Група мушкараца, њих око 20, налазе се испред Председништва вероватно у својству обезбеђења.

20.15

Грађани формирали прстен око Председништва

Почетак колоне стигао је до зграде Председништва (после Правног факултета, Славије, Лондона…), а део још није ни кренуо од Скупштине. Народ узвикује „Вучићу, одлази“.

19.20

Непрегледна колона људи кренула је у протестну шетњу од Скупштине до Правног факултета, затим до Славије, па улицом Српских владара до Председништва, где ће се направити прстен око Андрићевог венца

18.58

Маси народа се у центру Београда не назире крај. Тачан број је и даље тешко проценити, али већ сада је сигурно присутно више десетина хиљада, тај број је можда нарасте и преко 100.000.

Окупљени испред Скупштине узвикују „Вучићу, одлази“!

18:47

Обратио се и претучени рудар из Жагубице

Окупљенима се обратио и Јовица Николић, отац двоје деце, земљорадник и рудар из Жагубице који је „претучен само зато што није хтео да прода своју дедовину“.

„Пребили су ме на смрт и избацили на улицу да ме неко прегази. На крају сам завршио у Ургентном, сутрадан су ми нудили пет хиљада евра да ћутим. Мени њихове паре не требају. Желим само да вам кажем, нико не треба да трпи насиље“, навео је Николић.

18:43

Син Станике Глигоријевић: Дошао сам да тражим правду

„Дошао сам да тражим правду коју сам изгубио оног дана када ми је погинула мајка. Мајку не могу да вратим, али правду могу. Тражим да пусти два минута снимка са наплатне рампе“, рекао је син Станике Глигоријевић, која је погинула у несрећи на наплатној рампи у Дољевцу.

18:30

Маричић: Зар је митнг важнији од људског живота?

„Нећемо да заборавимо Момчила Вучковића са КиМ који је отишао на митинг наде, тај аутобус му није пружио наду, већ га је одвезао у смрт. На том путу није му пружена адекватна медицинска помоћ, иако је санитетско возило ишло са аутобусима – остављен је сам. Па где им се журило? На митинг? Зар је митнг важнији од људског живота? Након четири дана у коми, Момчило нас је напустио, био је само један од нас, домар који је у школи радио само 20.000 динара и заслужио је боље“, навео је глумац Хаџи Ненад Маричић.

18:16

Плакат са Вучићевим ликом лебди у ваздуху

На протесту је у ваздух пуштен плакат са ликом председника Александра Вучића на коме пише „Вучићу одлази“.

18.05

Испред Скупштине је већ сада огроман број људи, нарочито младих и студената.

Очекује се да ускоро почну и говори.

Испред Председништва је постављена ограда. Након шетње, народ ће опколити Андрићев венац.

„Слободни медији Србије”, (СРБИН.ИНФО, ЦЕНТАР, СРБИЈА ГЛОБАЛ, ТРИБАЛ ГЛОБАЛ И ВАЊА ЕЛЕЗ ПОДКАСТ) данас од 17 часова, заједнички, на својим y јутјуб каналима уживо преносе сва дешавања са скупова „Стоп насиљу над Србима на Косову и Метохији” (испред споменика Цару Николају Другом) и „Стоп насиљу” код Скупштине Србије.

Са терена извештавају новинари Србин.инфо, Дејан Петар Златановић и Градимир Потић, а из студија оба протеста прате и анализирају Александар Шаргић, Срђан Шкоро и Ђорђе Вукадиновић.

Током емисије гледаоци ће моћи да присутнима у студију, путем коментара да постављају питања и шаљу сугестије.