Прочитај ми чланак

УЖИВАЈУ ОД РЕЖИМА Јавне личности блиске Весићу подржале СНС диктатуру у Бгд

0

Градска изборна комисија прогласила је листу Српске напредне странке за град Београд, у чијем врху се налази и низ јавних личности.

Као што је најављено, листу под називом “Александар Вучић – Заједно можемо све” предводи Александар Шапић, актуелни председник Општине Нови Београд, иза њега је кардиолог Марија Здравковић, а на четвртом месту је Горан Весич, заменик градоначелника.

Међу првих 10 кандидата за одборнике је и низ јавних личности из света спорта, уметности и медија.

Тако се под редним бројем три налази Константин Костјуков, кореограф, балетан и режисер.

Он је био директор Балета у Народном позоришту.

У врху листе напредњака, шести по реду, је и Ненад Крстић, некадашњи кошаркаш Партизана и потпредседник Кошаркашког савеза Србије. Он је за Нова.рс потврдио да ће бити кандидат за одборника испред те странке, али је нагласио да је нестраначка личност и да не улази у политику.

Крстић је навео да не жели да даје изјаве на ту тему.

„Свима сам рекао да су једине изјаве које дајем везане за кошарку“, рекао је наш за наш портал.

На списку кандидата за одборнике, одмах иза Крстића, је и глумица Ива Штрљић. Она је јуче ставила свој потпис на листу напредњака.

На листи СНС, под редним бројем 17, је и водитељ на ТВ Пинк Живорад Николић, познатији као Жика Шареница. Његово политичко ангажовање почело је 2018, такође на београдским изборима, након чега је ушао у београдску скупштину.

Занимљиво је да су међу кандидатима за одборнике и поједини високи државни функционери. Међу њима је и премијерка Ана Брнабић, која је 63. на листи, као и министар финансија Синиша Мали, који је 67. Кандидат СНС за београдске изборе.