Прочитај ми чланак

Узбуна у Скупштини: Вучић крије од народа – пандемија се вратила у Србију!

0

- Јавност је остала ускраћена за многе информације које су страховито важне, те питам надлежне да ли крију ове јако важне податке? Да ли јавност зна за случајеве у врањској болници, где постоји наређење да се отпуштају сви оболели? Да ли зна да је један оболели дечак на Бановом Брду одлазио у основну школу због консултација за пријемни испит? Студентски домови су такође отворени, тако да имамо три званична случаја у домовима. Вртићи у Миријеву, Врањској Бањи и Житорађи?

Нова жаришта у Тутину и Новом Пазару? Што се тиће Врања, имамо оболеле у Историјском архиву, Националној служби за запошљавање и ПИО фонду. Што се тиче оболелих у Крагујевцу, готово да не постоје никакви подаци, зато што се одбија да се саопоште подаци јавности – рекла је у среду 11. јуна чланица Председништва Странке слободе и правде (ССП) Ана Стевановић на конференцији за медије у Скуштини.

Према њеним речима, сва ова питања могла би се свести на једно.

– Ја питам надлежне да ли се то прећутно одобрава ширење епидемије како би се одржали предстојећи избори и подсетила бих на информацију коју је недавно саопштила СЗО да се ситуација са короном погоршава свуда у свету, због чега су они против било каквог укидања мера.

Стевановић је направила паралелу између актуелне ситуације и оне када је уведено ванредно стање и полицијски час. Како је навела, у недељи увођења ванредног стања, имали смо далеко мањи број заражених а данас, када је ситуација обрнута, нема апсолутно никакве мере.

– Од 14. до 20. марта у Србији је од короне било заражено 118 људи, са једним смртним случајем. Када то упоредимо са актуелним подацима, од другог до деветог јуна, број оболелих је 511, а шесторо је преминуло – додала је Стевановић.

– Дакле, сада је 4 пута више оболелих него кад смо имали мере и добијали поруке да нам се ближи италијански и шпански сценарио, уведено је противуставно ванредно стање, уведен је полицијски час, а пензионери и суграђани старији од 65 година су морали да буду затворени у кућама 35 дана – истакла је Стевановић питајући се да ли је могуће да би се због избора ризиковали животи и здравље грађана.