Прочитај ми чланак

„Уз уплатницу Инфостана и памфлет СНС, зато бојкот“

0

Шеф одборничке групе Савеза за Србију (СзС) у Скупштини Београда Никола Јовновић осудио је данас "противзаконито дељење страначког памфлета Српске напредне странке уз (СНС) уз уплатнице Инфостана".

Одборничка група СзС најоштрије осуђује злоупотребу јавних средстава Града Београда у циљу огољене промоције СНС-а, јер је на 700.000 адреса у главном граду, уз уплатницу Инфостана, послата пропагандна брошура ‘Зато што волимо Београд’, што је био назив напредњачке листе на изборима за градски парламент – изјавио је Јовановић, који је и потпредседник Народне станке.

Он је рекао да је „брошура формално информативни материјал Града Београда и у њој се наводно објашњава грађанима да је буџет за 2020. годину ‘рекордни’ и наводе детаљи како ће та средства бити потрошена, али је заправо реч о пропаганди једне партије о трошку свих Београђана“, пренела је Народна странка.

Јовановић је додао да је поред спорног наслова брошуре, и летимичним погледом на садржину јасно да је реч о обичном страначком памфлету, у којем је „објашњено“ само 10 одсто износа на расходној страни буџета, а да текст притом садржи и бројне нетачне информације.

– У том памфлету је, на пример, наведено да ће Град у 2020. години купити још 100 дизел аутобуса, што је сам заменик градоначелника Горан Весић накнадно порекао. Ко лаже, Весић или брошура – упитао је Јовановић, додавши да је кључно питање на шта се троше та рекордна средства „кад грађани немају од тога ама баш ништа“.

Он је истакао да је штампање и слање таквог памфлета на рачун Града Београда, а под именом страначке листе и са лажним информацијама, директна злоупотреба јавних средстава и кршење закона.

– Ово је само још један пример како владајућа странка поштује забрану функционерске кампање и нова потврда да је бојкот једини прави одговор на овакву праксу – закључио је Јовановић.