Прочитај ми чланак

УВОДЕ ТРИ нова министарства: Бригу о село повериће Кркобабићу?

0

Група од 167 посланика власти послала је данас у скупштинску процедуру Закон о министарствима. Према том предлогу нова влада имаће три нова ресора, а то су Министарство за бригу о селу, Министарство за бригу о породици и демографији и Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

Скупштина Србије сутра ће расправљати о овом предлогу.

Скупштина ће о овом предлогу расправљати сутра, а може да се догоди да буде основан још неки ресор без портфеља, о чему ће се накнадно одлучивати. Ко ће бити нови министри требало би да буде познато након седнице председништва СНС у недељу.

Формираће се Министарство за бригу о породици и демографију, Министарство за људска права, равноправност полова и дијалог и Министарство за бригу о селу које ће, како сазнаје Курир, водити досадашњи министар без портфеља Милан Кркобабић!

Министарство за бригу о породици и демографију обавља послове државне управе који се односе на: систем породично правне заштите; брак; популациону политику; планирање породице, породицу и децу; унапређење и развој демографске политике.

Дачић за сутра сазвао Колегијум скупштине

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић сазвао је за сутра у 9 часова Колегијум парламента, као и нову седницу на којој ће се расправљати о Предлогу закона о министарствима.

Колегијум Скупштине Србије чине председник парламента, потпредседници и шефови посланичких група.

Предлог закона о министарствима предвиђа да ће Влада Србије имати 21 министарство, међу њима и три нова – Министарство за бригу о породици и демографију, Министарство за људска права, равноправност полова и друштвени дијалог, као и Министарство за бригу о селу.