Прочитај ми чланак

УСТАВОКРШИТЕЉ Да ли је Вучић најавио референдум „КиМ или ЕУ“ – који ће да покраде?

0

Александар Вучић је у последњем обраћању истакао да су Немачка и Француска дале до сада најконкретнији предлог Србији – подржите чланство независног Косова у међународним организацијама, а за узврат ћете брже ући у ЕУ. То је саопштио драматичним "бити или не бити" тоном, као да се спрема да већ сутра то противуставно питање постави на референдуму и ангажује гомилу ботова да заокруже шта им нареди?

Према тврдњама Вучића, идеја Немачке и Француске је да Србија више не стопира улазак тзв. Косова у међународне организације (прећутно га призна), укључујући и УН, а за узврат ће његови Сорош пајтоси да му обезбеде убрзани улазак Србије у (распалу) ЕУ, из које земље чланице беже. И тако би чин велеиздаје маскирао у „вееееелику победу“, а ботови би тапшали и правили од велеиздајника највећег државника свих времена. Наравно, издају Косова и Метохије би свалио на грбачу Срба (којих би се потомци стидели и након неколико векова) и то врло лако – помоћу тзв. референдума. И након тога би свакодневно слушали његово лицемерно дерендање у стилу: „Нисам ја издао, него је народ тако хтео, шта сам ја могао кад народ неће Косово него Европску унију“.

Пошто је потпуно јасно да православни Срби неће гласати велеиздају, баш негде у то време ће пристићи резултати Пописа (махом га раде страначки ботови) који ће приказати да Срба једва има нешто мало у Србији, па је онда ваљда логично да живаљ овде више воли ЕУ од КиМ. И тиме би оправдао „неочекиване“ резултате референдума.

У последњем обраћају је признао и да смо „ми направили НАЈВЕЋУ ГРЕШКУ што смо прихватили ЕУ руководи процесом решавања Косова и Метохије“.

Под тим „ми“ Вучић мисли на српски народ на који своју издају покушава да свали, а не спомиње себе и Дачића из Житорађе који су то потписали званично и приказали Бриселски споразум тада као вееееееелики успех Србије.

„Ми данас имамо предлог Немачке и Француске и о њему морамо да разговарамо (не морамо јер је против Устава Србије и Резолуције 1244 УН).  Наша највећа грешка је што смо прихватили да ЕУ почне да руководи процесом решавања Косова и Метохија (Вучић и Дачић потписали Бриселски споразум 2013. године којим прихватају да ЕУ руководи преговорима у вези КиМ). Ми и даље нисмо озбиљно ставили на дневни ред питање Заједнице српских општина“, признао је и то Вучић, тако да Срби северно од Ибра могу да престану да се заваравају да ће њих да поштеди у велеиздаји. 

На крају је Вучић недвосмислено поручио: Србији је предложено да допусти улазак Косова (не спомиње одавно Метохију, а камоли такозвано испред Косова да не увреди брата Раму) у међународне организације у замену за убрзан пут ка ЕУ и низ економских погодности (за режим).

Јасно је зашто би Вучићу било идеално да чин велеиздаје припише резултатима тзв. референдума са питањем „КиМ или ЕУ?“ који би био поштен као сви избори и референдуми у његовој организацији, а такође би био против Устава Србије и Резолуције 1244.  

Након овог Вучићевог „бити или не бити“ обраћања, истог трена су искочили Сорошевци удбашког порекла и почели да шире пропаганду у медијима да је „референдум једино и идеално решење, а ЕУ једина алтернатива“ (ботови кроје записнике, Вучићев РИК одлучује каква је „воља народа“).

Самопрокламовани „најбољи студент Правног факултета у историји“ не сећа се како гласи Кривични законик.

„Велеиздаја је кривично дело против државе, њених институција и народа. Велеиздају могу да почине само високи државни функционери када на основу својих овлашћења угрозе територијалну целовитост, суверенитет, интегритет, Устав и уставни поредак. Спада у најтежа политичка кривична дела и према Кривичном закону (свуда у свету) за чин велеиздаје је предвиђена најстрожа казна“.