Прочитај ми чланак

Упркос Вучићу Ђилас, Мариника, Борко и Бастаћ дошли да дају подршку Бошку! (ВИДЕО)

0

Чланови Странке слободе и правде, на челу са председником Драганом Ђиласом били су данас испред Скупштине Србије како би исказали солидарност са Бошком Обрадовићем и Иваном Костићем који штрајкују глађу, и обратили се грађанима Србије уживо на Фејсбуку.

– Највећим делом, најуже руководство Странке слободе и правде је овде да искажемо солидарност са Иваном и Бошком који штрајкују глађу да би Србја из ове ненормалности и лудила прешла на један миран начин у нешто што би се звало једна уређена земља, која брине о својим грађанима – рекао је Ђилас.

Ђилас је рекао да ће се сви присутни чланови ССП обратити јавности и рећи по неку реч, а онда се сврнуо на писање режимског таблоида „Српски телеграф“, чију насловну страну је показао.

– Шта раде Александар Вучић, његови функционери и пропагандна гласила? Класична гебелсовштина. Све што радимо ми, говорим у њиховом име, приписаћемо то опозицији. То раде већ годинама. Овде седе људи који никакве везе у животу немају са дилерима, криминалцима, наркоманијом, али ми смо нарко дилери. Зашто? Зато што је свима јасно да ова власт данас има директне договоре са криминалом, свима је јасно да кока долази преко ЦГ, писао Влада Тодорић о томе, да доп долази са севера Косова. Свима који могу да добију неку информацију је јасна та веза. Кад Мартиновић изађе на ове степенице овде и тражи ослобађање тужилаштва и правосуђа од нашег утицаја, знајте да они тај утицај врше. Када Вучић каже они издају Косово, знајте да је спреман да потпише да Косово уђе у УН, уз неке минималне корекције. Кад оптужи Борка Стефановића да је уводио граничне прелазе, знајте да он то ради, јер то нису гранични, то су били административни прелази до пре два месеца, кад је рекао да људи који долазе са Косова морају у карантин. Тиме је признао да је то то – рекао је Ђилас.

Наравно, имају једну конкретну последицу, Александар Вучић је свестан да подршка коју је имао 2012, 2013, па и 2014. драстично опада. Једини начин да он остане на власти кад дођу неки нормални избори је да они који су против њега, буду у очима грађана прокажени потпуно. И да они кажу, е, нисам за Вучића, али не могу да будем ни за ове. Зато су данас ове насловне стране, зато су и даље напади на нас који не учествујемо на изборима. Ми нисмо опозиција која ће на овим лажним изборима учествовати. Ми смо опозиција која те изборе бојкотује. Па што о нама? Само због овога. То је суштина тога што се данас дешава у Србији – рекао је Ђилас, и додао да су покушали да траже дозволу да неко може да седи са Обрадовићем и Костићем, да то буде знак солидарсности, али да је нису добили.

Онда се обратила чланица Председништва ССП Ана Стевановић, која је рекла да је неколико пута упутила званичан допис Секретаријату да им дозволи улаз у Скупштину, јер као посланици имају право и то не може нико да им забрани, али да је Скупштина окупирана.

– Око Скупштине су постављене ограде и да тренутно постоји више припадника обезбеђења него што је посланика. На моје дописе нису одговарали, десетак пута сам им послала, а пошто имам ту могућност да пратим да ли се моји мејлови читају и прослеђују даље, уредно су моји мејлови били прослеђени некоме. Мене занима, коме то секретар Народне скупштине мора да прослеђује моје мејлове и од кога мора да тражи дозволу за овакав чин – питала је Стевановић, и додала да су јој усмено рекли да нико од њених колега не може да буде са Бошком, и да у ствари хоће да пошаљу поруку да је Бошко сам, да нема никакву подршку, односно да је у овом свом гесту усамљен.

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић запитала се зашто се све ово ради.

– Зашто ова свакодневна шикана, не нас као активних политичара, већ свих који се побуде, па и Бошков миран штрајкл глађу се изврће руглу, ако се сећате, пре неколико дана су ушли у контра штрајк глађу посланици СНС. Ти највећи манипулатори на свету су довели те исте ноћи неколицину људи за једну црвену, то је јавно позната информација. Не зато што верују Александру Вучићу, већ зато што им је плаћено. Александар Вучић је тога свестан и то га највише боли, као што га ми болимо – рекла је Тепић.