Прочитај ми чланак

Упамтите је за реваншизам: Бахата потомкиња српског кољача Саве Ковачевића! ВИДЕО

0

Уместо да истог тренутка поднесе оставку, а онда заврши у затвору због одговорности за изливање амонијака у Пироту, бахата министарка Ирена Вујовић данас се иживљавала над локалним новинарима.

Упамтите ову бахатост потомкиње српског кољача Саве Ковачевића за тренутак када на ред буде дошао народни суд правде. Или ће се спровести брутални реваншизам или Србије неће бити.


Након акцидента у Пироту, где је исцурило око 20 тона амонијака, када је цистерна са амонијаком исклизнула са пруге, две особе су преминуле, а преко 50 њих је хоспитализовано. Чини се да би у овој ситуацији надлежна министарка за заштиту животне средине Ирена Вујовић требало да буде одмерена, професионална и да се пре свега понаша у складу са ситуацијом, али и њу као и остатак владајућег режима карактерише бахатост и неваспитање, што је показала на конференцији за медије.

Министарка Вујовић је одговарала на питања, а када је један од присутних почео да поставља питања у вези са одговорношћу, како министарке, тако и других надлежних, Вујовићева је заузела крајње бахат став, што се може видети на снимку објављеном на друштвеним мрежама.

– Ова пруга није могла ту количину (амонијака прим. нов.) да носи – истакао је господин са снимка.

– А шта, ја треба да мерим количину – одговорила је министарка, уз крајње неваспитану гестикулацију и став.

Током целокупне расправе са поменутим господином, Вујовићева се понашала као да је он тај који би требало да одговара на питања и да сноси оговорност за катастрофу која је задесила Пироћанце. Затим је се послужила омиљеним одговором сваког бахатог напредњјака – цинизмом.

– Уколико се те Ваше колеге које Вам шаљу питања која читате са телефона што министарка данас није на локацији, нисам зато што не можемо по закону, а чак и они који могу по закону не смеју данас због тужилаштва које је на терену. Мени је стварно жао и сигурно ће се забринути колеге народни посланици зашто је нисам на локацији.

На питање да ли министарка мисли да је господин са снимка неспособан да сам поставља питања, Вујовићева је наставила у неваспитаном тону:

– Далеко било, ја то нисам рекла, боже свашта… Господине, Ви сте баш способни и све је у реду…

У овој ситуацији није битно да ли је господин способан или не, већ колико је (не)способна Ирена Вујовић да обавља министарску функцију. Такође, можда је министарки све у реду, али грађанима Пирота, и онима који су завршили у болници ништа није у реду. Није у реду ни то што су две особе преминуле након што је амонијак исцурио, а министарка се понаша као да је на пијаци.

Нарочито није у реду бахато понашање, неваспитање и безобразлук који је министарка оваквом конверзацијом показала.