Прочитај ми чланак

УПАМТИТЕ ИХ: Вучића петицијом бране Аца Лукас, Кија Коцкар, Вацић… (СПИСАК)

0

Од када су у јавност пуштени делови исказа Вељка Беливука у којима наводи да му је председник Србије Александар Вучић "тражио разне услуге", као и то да су се састали у једном стану на Звездари, напредњачка пропагандна машинерија ради путом паром да одбрани Вучића. Активирали су се дежурни режимски агигатори, готово сви функционери, таблоиди, а најновији вид одбране је чак и нешто што је непознато за власт - петиција.

Колико власт очајно жели да скрене пажњу са чињенице да је Вељко Беливук, који је оптужен за многобројна зверска убиства, дао исказ у коме наводи своје везе са председником Србије, говори чињеница да су Вучићеви дежурни браниоци потписали чак и петицију. Петиције нису битне за власт када се ради о одбрани екологије, људских права, медија и слично. Али када се брани Вучић, тада су апсолутно легитимне.

На сајту Института за политичко умрежавање, чији је правни заступник Александар Ђурђев, председник Српске лиге која у коалицији са напредњацима има свог посланика у покрајинском парламенту Војводине, осванула је поменута петиција коју је потписала 61 „јавна личност“.

На листи оних који бране Вучића су и ријалити звезда Кија Коцкар, затим главни Вучићев певач и новопочени писац Аца Лукас, затим музички продуцент Саша Мирковић бивши борац против Вучића, који је на крају завршио у затвору па се „опаметио, наравно, ту су и певачице Маја Николић, Леонтина, Марина Висковић, па Вања Булић, чак и једна Тик ток звезда Милован Стијовић, али и Вучићеви политичари попут Мише Вацића, Бате Југовића и сличних. Цео списак можете погледати OVDE.

Вучићу није битно ко га подржава, битно је само да на све начине окриви опозицју за ствари с којима се у везу доводи управо он. Тако између остало у петицији стоји да „медијски рат против Александра Вучића има опасне и крајње дестабилизујуће намере са циљем омаловажавања како институције председника, која свој легитимитет црпи из директне и већинске подршке грађана на изборима и која по Уставу Републике Србије изражава јединство свих њених грађана, тако и са циљем обесмишљавања судства и тужилаштва“.

Замислите државу у којој председника бране естрадне и ријалити звезде, музички продуценти који су били у затвору, екстремни десничари и сви они који представљају менталну тровачницу народа.

Што би се рекло с ким си, такав си…