Прочитај ми чланак

Унука сатника – Чале Брнабић: Сви моле Бога да Вучић остане председник државе

0

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да је њен главни закључак о седници Скупштине о КиМ да, и они који воле и који не воле Александра Вучића, Бога моле да он настави што дуже да води државу, а да опозицију једино интересује да дође на власт.

„Када се упореди његова озбиљност у приступу тешким проблемима наше земје и опозиције, бесконачно сам поносна што је председник моје државе и што је мој шеф. Видели смо државника који на сваки начин брани интересе дрзаве и не крије ништа зарад јефтиних политичких поена“, рекла је Брнабоћ гостујући на ТВ Прва.

С друге стране, каже, опозиција брине само о јефтиним политичким поенима и не постоји тема која је важна за њих, укључујући и КиМ.

Брнабић истиче да је председник Србије три пута говорио у Скупштини поводом КиМ, да је опозиција његов први боравак у Скупштини бојкотовала, а да су друга два у овом сазиву парламента.

„Први пут, он је сам укупно био у Скупштини више времена него сви они заједно, шефови посланичких група. Они су долазили када је њихово време да говоре и затим напуштали Скупштину“, каже премијерка.

Наглашава да су овај пут, када је поново био у Скупштини на најважнију тему, први дан напали физички председника Република, и да није било посланика СНС, тврди, дошли би до председника. „Ужасно ружна слика послата из Скупштине, пре свега послата народу на КиМ, која је употребљена истог дана од свих медија против интереса Србије“, рекла је Брнабић.

Додаје да су првог дана, припадници тзв патриотска опозиција више пута изговорилу реч пословник него КиМ што, сматра, показује колико им је стало до КиМ. „Првог дана их је убио аргументима и политички размонтирао и упркос томе је смогао снаге да им се очински обрати и пита их шта то раде.

Циљ је да био да се изазову инциденте“, сматра премијерка. Како каже, други дан се неки, попут Мирослава Алексића, нису ни појавили у скупштини, док су се, каже, Милица Ђурђевић Стаменковски и Бошко Обрадовић појавили другог дана тек поподне.

Брнабић наводи да десна опозиција није имала аргументе током расправе и да нисмо чули аплауз када је Вучић рекао да неће никада признати Косово. Она је навела да када је било обележавање 15. годишњице погрома Срба на КиМ 2019., опозиција опколила Председништво.

„Када смо требали свету да представимо шта су Срби прошли 2004, та патриотска опозиција је кренула на Председништво, опколили су га и хтели насилно да уђу и свима послали поруку да овде имамо проблем, уместо да причамо шта су Срби преживели 2004. То смо сада и видели у парламенту“, рекла је премијерка.

Додаје да су Милица Ђурђевић Стаменковски и Бошко Обрадовић сада хероји приштинских медија, хрватских медија и неких у Сарајеву. Што се тиче тврдњи да има двојно држављанство, она је истакла да је то брутална лаж, а да коалициони партнер Милице Ђурђевић, Милош Јовановић, има двојно држављанство и француски пасош.

„Он се не одриче свог држављанства ЕУ и ако уведу безвизни режим, шта њега брига. Мој отац, чији је отац био хрват (мајка из Пожеге), никада није хтео да узме хрватско држављанство, тако да нисам ни могла чак ни да аплицирам за то држављанство – све и да сам хтела, а нисам“, истакла је Брнабић.

Додаје да је добро што је Вучић демантовао те, како је рекла, бруталне лажи, али да се нико није извинио због тога.