Прочитај ми чланак

УНМИК: Захтев за укидање имунитета иде УН-у

0

Захтев за укидање имунитета једном од ухапшених чланова особља Унмика биће размотрен, произлази из саопштења те мисије достављеном Тањугу.

Унмик је упознат с наводима медија о званичном захтеву за укидање мунитета, наводи се у саопштењу, уз објашњење да ће сви захтеви за укидање имунитета бити прослеђени у седиште УН, где ће бити размотрени у складу са утврђеним процедурама светске организације и важећим законима и прописима.

Захтев за укидање имунитета руском држављанину Михаилу Красношчекову, члану особља Унмика, који је ухапшен током акције косовске полиције на северу КиМ пре два дана, поднео је, иначе, главни тужилац у Косовској Митровици Шћикири Сила, који је тада најавио да ће званични захтев упутити специјалном представнику те мисије на КиМ Захиру Танину.

Ухапшена још два српска полицајца на Косову

Претходно је премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај рекао да „Косово поштује имунитет представника међународних организација, али да, уколико неко од њих угрози безбедност земље, органи имају право да спроведу закон“.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!