Прочитај ми чланак

УНМИК расписао међународну потерницу за Миланом Радоичићем?

0

Српска листа је подсетила да Приштина није члан Интерпола, те да није у могућности да распише међународне потернице, већ то мора да учини УНМИК, који, са друге стране, за такав акт захтева постојање доказа.

Српска листа навела је да расписивањем потернице за потпредседником листе Миланом Радоичићем, Приштина има за циљ да застраши све слободомислеће Србе и да покушава да скрене пажњу сопствене јавности са више од 30 саслушаних припадника Ослободилачке војске Косова пред Специјалним судом, поводом злочина над српским и неалбанским становништвом.

„Зато најаве о расписивању потерница немају правни значај већ представљају политички напад на потпредседника Српске листе Милана Радоичића, који наставља да се бави политиком која има за циљ заштиту српског народа и његовог права на слободу, мир и развој на простору Косова и Метохије“, наводи се у саопштењу.

Српска листа је написала да је једина ствар која недостаје у хајци против господина Радоичића, како су навели, докази.

„Измишљене и наручене приче којима покушавају да упрљају углед господина Радоичића и осталих Срба нису и неће никада бити докази“, наводи се у саопштењу.

Суд у Приштини издао је међународни налог за хапшење потпредседника Српске листе Милана Радоичића, који је осумњичен да је умешан у убиство лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића, јавили су јуче приштински медији.

Ђурић: Хајка на Српску листу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић оценио је данас да је налог за хапшење потпредседника Српске листе Милана Радојичића и оптужница против бившег косовског министра Ивана Тодосијевића, порука Србима да је њихов отпор безнадежан и да „самовољи Приштине“ не могу измаћи чак ни локални српски политички лидери.

Ђурић је навео да је хајка на функционере Српске листе део специјалног рата којим Приштина настоји да створи утисак да Срби на северу Косова и Метохије немају никакву системску заштиту.

„Поруком да је приштинско правосуђе оружје у пројекту потпуне албанске доминације на самопроглашеном Косову, Србима се сугерише да се сваки од њих може наћи на удару једног таквог система и да за њих не важе никаква људска или демократска права“, наводи се у саопштењу.

Ђурић је поручио Србима у покрајини да треба да знају да је Србија гарант њихове безбедности и достојанства и да ће се најодлучније одупрети настојањима да се успостави доминација и сраховлада Приштине у већински српским срединама на Косову и Метохији.