Прочитај ми чланак

Уместо Владиним, министар у Бакуу „Пинковим“ авионом

0

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић у недељу је у 12.53 часова полетео са београдског аеродрома "Никола Тесла" у Азербејџан. За лет до Бакуа, високи Владин званичник користио је авион "Цессна Цитатион XЛС+2", ознаке "YУ-ПББ", који припада флоти "АИР ПИНК-а", сазнаје Директно.рс.

Поставља се питање зашто министар лети авионима флоте „Пинк“, уколико већ може да користи службени авион Владе Републике Србије. Такође је спорно ко је дао одобрење компанији „Пинк“ да саобраћа на оваквим летовима и да учествује у аеротранспорту високопозиционираних државника и чланова Владе.

Printscreen/Youtube

Осим што је спорно то којом компанијом је министар летео у Азербејџан, упитан је и разлог његовог одласка тамо, иако су прорежимски медији његову посету представили као „успешну сарадњу“ двеју земаља.

Није тајна да је Стефановић пут Бакуа кренуо неколико дана након што је откривена афера о извозу оружја из Србије у Јерменију, којим су гађани положаји у Азербејџану, где је живот изгубило неколико особа.

Пре неколико дана је председник Александар Вучић такође разговарао са председником Азербејџана Илхамом Алијевим о извозу војне опреме из наше земље, а на рапорт је по свој прилици морао да оде и Небојша Стефановић, како би објаснио и оправдао немиле догађаје из прошлог месеца, који су спроведени српским оружјем.