Прочитај ми чланак

Уместо емпатије, Новопазарци од власти добили етикете „дилера“ и „активиста“

0

Врућу добродошлицу премијерки и министру здравља у Новом Пазару приредили наркодилери, тврди председник Србије. Каже да није тачно да болници у том граду ишта недостаје. Новопазарски новинари, с друге стране, истичу да је међу окупљенима било највише активиста министра Расима Љајића, односно оних који су гласали за Вучића.

У Новом Пазару је у последња 24 сата преминуло троје људи, саопштио је координатор тамошње болнице Мирсад Ђерлак. Министар здравља Златибор Лончар каже да је у ту болницу послато још девет лекара и пет медицинских сестара и техничара из Крагујевца. А после јучерашње вруће добродошлице за председницу Владе Ану Брнабић и министра здравља Златибора Лончара, огласио се и председник Србије Александар Вучић. Каже да је болница у Новом Пазару боље опремљена него нека од болница у Немачкој, а да су за звиждање и прозивке функционерима били задужени наркодилери и политички противници из тог дела Србије.


Док се за животе стотине оболелих од ковида 19 у Новом Пазару лекари боре у болници, испред зграде се родбина и пријатељи пацијената боре за њих, протестом против директора болнице, али и државника који су дошли да пруже подршку медицинским радницима у Санџаку.

Амела Бајровић, новинарка из Новог Пазара, оцењује да премијерка Брнабић није показала саосећање према узнемиреним људима.

„Тај скуп грађана који су се јуче окупили и на неки начин покушали да дођу до своје премијерке, да објасне право стање, с друге стране названи су хулиганима.

Оно што је за локалну новинарку најтужнији догађај који је пратила, за председника Вучића је ситуација за подсмех.

„Најсмешније када осуђени наркодилери вичу председници Владе ‘лопови’. А, шта је то украла, а шта то недостаје у Новом Пазару“, упитао је Вучић.

Нису ни грађани, хулигани или наркодилери, за председницу Брнабић окупљени су политички активисти.

„Сви људи који су овде дошли су политички активисти, сами сте рекли знам ја ове људе, сви су политички активисти, а кажете нема политизације, нећу се уплашити“, рекла је Брнабић током обраћања новинарима у Новом Пазару.

Новинарка Бајровић каже да је на скупу заиста било страначких активиста, и то из готово свих партија у том граду, али не да би неког плашили, већ зато што су они уплашени да ли је ситуација са короном измакла контроли.

Председник Вучић има другачије информације. „О политичарима нећу да говорим, они који су организовали ово јуче, готово сви осим Расима Љујића, било је ту и у одежди неких лекара који су били одборници“, навео је Вучић.

Оно што председник треба да зна је да је тамо било највише присталица Расима Љајића, узвраћа Бајровић. „Дакле, то су људи који су углавном гласали за тог истог Вучића“, истиче она.

Председник тврди да у Новом Пазару има свега, респиратора, кисеоника, фалило је лекара, али је помоћ послата из Крагујевца и Краљева. Признаје, начињени су пропусти у организацији, јер је мноштво опреме остало нераспаковано. Вести о хиљадама умрлих Вучић оцењује као лажне и додаје да се њима злоупотребљава несрећа сопственог народа. Да ли због лажних вести или стварног стања у Санџаку, тек једна група лекара јуче је државнике дочекала окренутих леђа.