Украјинци у Савету Европе грубо прекинули Шешеља — због Крима

0

Украјинска делегација у Парламентарној скупштини Савета Европе (ПС СЕ) прекинула је обраћање српског посланика Александра Шешеља, који је на руском језику говорио о Криму.

„Крим је већ пет година једно од најважнијих питања Савета Европе. Из тог примера може се много научити: може се видети шта су демократија и референдум, како изгледа када људи слободно гласају“, рекао је српски парламентарац.

Он је додао да су грађани Крима гласали за улазак полуострва у састав Русије, „зато што нису хтели да буду спаљени, као њихови сународници у Одеси“.

Након те фразе неки парламентарци почели су да лупају и вичу на енглеском језику.  

Александар Шешељ се након тога обратио председници ПС СЕ Лилијан Мори Паскје. Она је одговорила посланику који је викао: „Мислим да вам нисам давала реч… господине Гончаренко“.

Ово није први овакав Шешељев наступ. Српски посланик познат је по томе што је на јануарском заседању у јеку расправе говорио на руском језику у ПС СЕ и изјавио да Крим припада Русији. Говор је одржан уз узвике негодовања у сали.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!