Прочитај ми чланак

Уједињена браћа: Данас митинг подршке Србији у Москви! (ВИДЕО)

0

Москва ће данас бити домаћин митинга подршке Србији, саопштили су за Лента.ру организатори догађаја.

Ауто колона ће кренути у 15:00 часова са паркинга ОБИ на Калушкој магистрали и завршити вожњу око 18:30 у Красногорску са видео везом са Београдом на посебном екрану, где ће у то време кренути велика поворка уз учешће неколико десетина хиљада људи за уједињење Србије.

Планирано је да то буде рекордан број учесника за престоницу, као и да постане и једна од највећих и највидљивијих начина подршке Србији од 1999. године.

„Наша браћа на Балкану су поново у невољи! Силно их тлаче и истискују са Косова, а самој Србији намећу се нетрадиционалне вредности које су стране овој православној земљи. То је наша дужност – Срби су први подржали Русију на почетку Новог светског рата, када је скоро цела Европа већ била против наше земље – и десетине хиљада су изашле на улице у знак солидарности“, наводи се у саопштењу организатора. 

Митинг у Москви организује иницијативна група, у којој су становници Русије, међу којима је и патриотска заједница „Мотомитинг солидарности са Оружаним снагама Руске Федерације“.