Прочитај ми чланак

УЈЕДИЊАВАЊЕ ОПОЗИЦИЈЕ: Формирање Савеза за Србију у недељу, за сад без ДСС

0

Савез за Србију биће формиран 2. септембра, али без, барем у почетку, Демократске странке Србије, сазнаје "Блиц".

Лидери странака које су део Савеза поручују да после тог датума политичка сцена неће бити иста, те да је Савез отворен за све којима су интереси грађана изнад појединачних интереса.

Део Савеза биће осам странака и организација: Демократска странка, Народна странка, Левица Србије, Здрава Србија, Заједно за Србију, Покрет за преокрет, Синдикат Слога и Двери.

Иницијатива за стварање опозиционог блока је кренула од Драгана Ђиласа, а шеф Народне странке Вук Јеремић каже за „Блиц“ да је јако битно да је дошло до уједињења опозиције.

Иако се у јавности појављују спекулације да је унутар ДС подршка Савезу на климавим ногама, шеф демократа Зоран Лутовац то демантује.

„Подршка формирању Савеза за Србију је општа и одлучна. Наши чланови су разумели поруку бирача, тренутак и околности у којима се налазимо и подржавају напоре да се изборимо за нормално друштво, владавину права и бољи живот грађана. Савез је отворен и за друге којима су интереси грађана изнад појединачних интереса“, каже Лутовац за „Блиц“.

 

Кроз та отворена врата највероватније ће ући и Демократска странка Србије, али би то могло да се деси, како каже извор „Блица“, половином септембра, када би требало да буде одржан Главни одбор странке.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!