Прочитај ми чланак

УХАПШЕН ЗЛАТАНОВИЋ Подршку му пружају колеге на Твитеру

0

Када је Вучићева полиција отела Дејанa Златановићa док је извештавао уживо са неколико хиљада људи у преносу, наступио је најцрњи мрак у Србији. Без иједне информације, људи су панично звали, писали у коментарима и на друштвеним мрежама: Шта се дешава, где је одведен, зашто? #slobodazadekija #slobodazanovinare

Узнемирени од Дејановог последњег урлика: ЉУДИ ХАПСЕ МЕ ПРОТИВЗАКОНИТО! НЕ МОЖЕТЕ ТО ДА РАДИТЕ! ИНВАЛИД САМ, НЕ МОЖЕТЕ ОВАКО ДА МЕ НАПАДАТЕ, БРУТАЛНО! ААААА ОТИМАЈУ МЕ, ПОЛИЦИЈА МЕ ОТИМА! Неко поред је рекао: Не дирајте човека, шта је урадио, пустите га? Потом је наступио тотални мрак јер је Вучићева полиција прекинула уживо пренос.

Након више од сат времена од хапшења, успели смо да сазнамо преко адвоката само то да је Гашићева и Вучићева полиција одвела главног уредника Србин.инфо у зграду бившег СИВ-а на Новом Београду (?!?).

Aдвоката још не пуштају да види Златановића, ни после два сата од хапшења.

Позивамо Удружење новинара Србије да хитно реагује и осуди противзаконито хапшење новинара на РАДНОМ ЗАДАТКУ и то применом велике физичке силе више особа у цивилу над новинарем који је особа са инвалидитетом од рођења!

Иако сви медији у Србији ћуте о овоме (извештавали су у непосредној близини хапшења и знају шта се догодило), у мрклом медијском мраку Златановићу пружају подршку на Твитеру јавно, јасно и гласно колеге и саборци.