• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • УДРУЖЕНА ОПОЗИЦИЈА: Подржавамо Лутовца у борби против бивших и садашњих чланова
Прочитај ми чланак

УДРУЖЕНА ОПОЗИЦИЈА: Подржавамо Лутовца у борби против бивших и садашњих чланова

0

Удружена опозиција Србије (УОПС) послала је саопштење које у целости објављујемо.

„Удружена опозиција Србије (УОПС) изражава пуну подршку Демократској странци и њеном легалном председнику Зорану Лутовцу у борби против покушаја нелегалног преузимања странке кроз лажне изборе нерепрезантивне мањине бивших и садашњих чланова.
 
Демократска странка на челу са Зораном Лутовцем је један од стубова борбе за нормалну Србију, што су доказали кроз борбу за слободне и поштене изборе, доследности у бојкоту лажних избора и доприносу јединства опозиције у борби против штеточинског режима Александра Вучића. Због тога је на мети режима Александра Вучића, свих његових медија и таблоида. Са друге стране сви они који раде против такве Демократске странке и јединства опозиције добијали су његову пуну подршку. То одлично препознају чланови Демократске странке, али и демократска јавност.
 

Удружена опозиција признаје само легалног председника Демократске странке и на легалним изборима њене изабране органе. Са овим ставом упознаћемо и наше партнере у Европској унији и другим земљама, као и међународне институције које се баве владавином права. Упозоравамо режим Александра Вучића да престане са незаконитим притисцима на легално руководство Демократске странке на челу са Зораном Лутовцем.“