Прочитај ми чланак

УДРИ ПО СИРОТИЊИ Председник општине Врачар прима 6 плата ИЗ БУЏЕТА, не ради ништа

0

Реизабрани председник општине Врачар Милан Недељковић човек је који истовремено обавља шест послова, али се по свему судећи најмање бави побољшањем живота грађана, на шта се обавезао, јер је недавно ушао у нови мандат, а да готово ништа од пројеката које је најављивао пре четири године није ни започео, камоли завршио.

Тако су грађани Врачара практично обманути да ће, између осталог, бити уређен трг испред Београдског драмског позоришта, да ће Градић Пејтон бити реконструисан и претворен у умретничку колонију, да ће Макензијева улица бити проширена и добити четири возне траке, те да ће део Јужног булевара бити реконструисан… На списку обећања било је и да ће Врачар добити три подземне гараже, а да ће у оквиру зграде општине бити направљен вртић за 300 малишана.

Већи део ових обећања дат је 2016 године, а њихов резултат данас јесте – нула.

Обавља шест послова, све плате прима ИЗ БУЏЕТА

Да подсетимо, Милан Недељковић је недавно поново изабран за председника општине Врачар. Иако, како је Нова.рс већ писала, истовремено обавља још шест послова. Недељковић, наиме, ради и као редовни професор Медицинског факултета у Београду, запослен је у Клиничком центру Србије као начелник одељења, члан је Комисије за лекове и медицинска средства и Управног одбора Института за ортопедско-хируршке болести “Бањица”, а добија и месечну апанажу као руководилац пројекта на Медицинском факултету.

Ови подаци се лако могу проверити на сајту Агенције за борбу против корупције, којој политичари морају да подносе извештаје о имовини и примањима.

О свим пројектима које је Недељковић, иначе члан СНС, у оквиру предизборне кампање обећавао Врачарцима, а да они у овом тренутку нису ни започети, јавност је обавестила Странка слободе и правде у свом саопштењу.

Лажна обећања

Чланица председништва ССП Мила Поповић за Нова.рс набраја шта је све Недељковић обећао, а није испунио:

“Пре свега, уређење трга испред Београдског драмског позоришта, у оквиру којег је требало изместити и такси станицу, обећано је 2016. године, а није ни започето. Исто је и са три подземне гараже које су такође најављене 2016. са роком до краја 2020. и такође нису ни започете, а требало је да буду изграђене у Скерлићевој, испод Београдског драмског и на платоу поред Каленић пијаце. Проширење Макензијеве до Грчића Миленка, такође обећано 2016. није ни започето, као и реконструкција Јужног булевара од улице Максима Горког до Грчића Миленка. Вртић у анексу Општине Врачар, чију су изградњу Горан Весић и Недељковић најавили у децембру 2017, не да није завршен, већ ни започет”, наводи Поповић.

Сва ова обећања су била јавна, пред новинарима су их давали и Недељковић и заменик градоначелника Београда Горан Весић, те се лако могу проверити.

Поповић каже да је јасно да се ради о чистом обмањивању грађана.

“То су лажна обећања, која је дао на почетку прошлог мандата, а сад је ушао у други мандта и ништа није урадио. Јасно је да то можемо очекивати и убудуће”, каже Поповић.

Нем на питања опозиције

Сличног је мишљења и шеф одборничке групе “Ослободимо Врачар” Константин Самофалов.
“Пред изборе су најављивали пројекат обнове фасада на Врачару, представници скупштина станара су се пријављивали, али ништа се даље од обећања није одмакло. Ми смо тражили и објашњење за огромну зграду преко пута зграде општине, на углу улица Курсулине и Његошеве, која нарушава амбијенталну средину краја. Тражили смо да нас обавесте да ли су испоштована прваила о максималној спратности, што нисмо добили. Остали смо и без одговора шта ће се, заправо, радити на платоу испред Храма Светог Саве, што је најавио Александар Вучић и да ли ће део Карађорђевог парка бити претворен у грађевинско земљиште. Такође, нисмо добили одговор”, наводи Самофалов.

У покушају да сазнамо зашто ништа од обећаног у овом тренутку, а заправо четири године, касније није ни започето, контактирали смо Недељковића, али он није одговарао на позиве и поруке портала Нова.рс.

Прва документација за вртић баш данас

Интересантно је да је управо данас, а дан након саопштења ССП, Секретаријат за образовање и дечју заштиту града Београда издао документ под називом “Претходно информативно обавештење – Извођење радова на адаптацији и реконструкцији управне зграде ГО Врачар”, за потребе смештаја деце у оквиру Предшколске установе Врачар. То би значило да прва документација о извођењу радова долази свега три године након обећања.