Прочитај ми чланак

Удбашки сценарио, режисер Вучић: Ово се крије иза шовинистичких песама у Прибоју

0

У Прибоју се претходних дана десило неколико инцидената. Појавио се снимак како полицајци певају на прослави песму са стиховима "ој, Сјенице нова Сребренице, ој Пазару нови Вуковару".

Неколико дана касније снимак је забележио како младић у групи пева „Божић је, Божић је, пуцај у џамије“.

Можда ће многи помислити да су ово неконтролисани инциденти, али ће се преварити. Реч је о типичном удбашком сценарију (плански напумпани, али не у режимским, већ у тзв. независним медијима како би добили на тежини). Овакав сценарио за циљ некада има стварање додатних тензија и сукоба, а некада стварање проблема, који ће „један човек“ да реши и тако покаже да је незаменљив политички фактор.

Да је прави режисер целог догађаја заправо Александар Вучић постало је јасно данас, када је уставокршитељ најавио да се ће у среду „отпутовати у Прибој, како бисмо спустили нарасле међунационалне тензије, предузели неопходне и конкретне мере у вези са тим и обезбедили пуну сигурност за све грађане наше Србије“.

Дакле, Вучић жели да се покаже као једини који може да буде гарант стабилности. Најтрагичније, Вучићи, Изетбеговићи и остали потомци удбаша и усташа, могу поново да нахушкају народ једне на друге уколико процене да им је то рецепт за пљачку и останак на власти.