Прочитај ми чланак

Удбашки линч не стаје: Вучићеви блатоиди у хајци на владику Јоаникија

0

Баш као што је годинама сатанизовао митрополита Амфилохија, Александар Вучић преко својих блатоида сада наставља хајку против владике Јоаникија, кога би већина у Синоду СПЦ, али и међу верницима, волела да види на месту новог патријарха српске цркве.

Из дана у дан, режим по удбашким манирима медијски сатанизује Јоаникија, а „Курир“ је сада отишао корак даље у пљувању „неподобног“ владике, али и у фаворизовању кандидата за новог патријарха, који су по Вучићевом укусу.

FOTO: KURIR

Тако је Јоаникије нападнут јер је „човек Млађана Ђорђевића, који преко СПЦ хоће да загосподари Србијом“!!

– Ђорђевићев прави фаворит је владика Јоаникије, а планира да истакне и владику Григорија, јер је пријатељ и с једним и с другим. У овој поставци би Григорије требало да буде као неко „страшило“, па да други помисле да је боље да гласају за Јоаникија него за Григорија, који је апсолутно опозициони, и не само то него искаче са својим антицрквеним изјавама – рекао је Жељко Ињац, који себе представља као верског аналитичара, а подобан је режимским медијима.

У истом тексту, „Курир“ износи неистину како заправо највећи подршку у Синоду има митрополит Порфирије, близак сарадник владике Иринеја Буловића. Управо су ово кадрови, које би на челу цркве волео да види Александар Вучић.

Посебно су интересантни данашњи спинови како је владика Иринеј Буловић дао благослов преминулом Марадони 2018. године, што показује да се камапња за новог патријарха у режимским медијима води на дневном нивоу.

Подсетимо, нови патријарх СПЦ ће бити изабран на Сабору који би требало да се одржи крајем јануара (помиње се и одлагање за мај због корона вируса), а бира се тако што извлачи коверта са именом једног од тројице кандидата са највише гласова у Синоду.

Оваква хајка у медијима је јасан показатељ да је Вучићу од кључног значаја да следеће године „има“ патријарха СПЦ под својом контролом, који ће анестезирати Синод и вернике када буде дошло време за коначну издају Косова и Метохије и коме неће пасти на памет да поведе некакве народне литије.