Прочитај ми чланак

УДАР НА НЕНАРОДНУ ВЛАСТ Стамaтовић са аутобусима пуним Златибораца пред Владом СРБ

0

Конвој аутобуса из Чајетине кренуо је јутрос према Београду на најављени протест због "државне опстукције градње гондоле".

Седам аутобуса, неколико комбија и више десетина аутобомбила нешто испред девет сати запутило се према престоници. Чајетинцима се у Ужицу придружило и двадесетак житеља овог града.

Златиборцима ће се на путу придружити Чачани и Краљевчани, а очекuје се и подршка Београђана – чланова опозиционих странака.

СТАМАТОВИЋ ЗА СРБИН.ИНФО

„Доста нам је дискриминације у рођеној земљи и да смо као Срби грађани другога реда за Владу Србије, која је толико пута била без потребе широких руку страним инвеститорима, чија је једина препорука била да нису из Србије”, каже први човек Чајетине и додао:

„Не дамо Вучићу да нас, под маглом „отварања европских поглавља“ дарује својим налогодавцима из Брисела и зато данас у Београд стајемо и на чело фронта против примене погубног Споразума о стабилизацији и придруживању са Европском унијом који се односи на дозволу странцима да, већ од 1. септембра, могу да купују нашу земљу, нашу дедовину и очевину.”

Председник општине Милан Стаматовић данашњи протест најавио је као „долазак под прозоре ненародној власти. Зборно место је црква Светог Марка одакле ће се протестанти запутити ка Влади Србије”.

– Данас бранимо целу Србију од Хоргоша до Драгаша од покушаја класичне окупације и отимачине од мистериозних страних и домаћих тајкуна и квазиинвеститора – поручио је пред пут председник општине Чајетина Милан Стаматовић.

На писарници зграде Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Златиборци ће предати „списак десетина килограма докумената које је општина Чајетина предала тој адреси ради добијања грађевинске дозволе за изградњу гондоле“.

Потом ће Министарству пољопривреде бити предат званичан приговор због „покушаја беспризорног отимања више од трећине отимања општине Чајетина под фирмом формирања Парка природе Златибор“.

Претходно, Чајетина је по Закону о доступности информацијама од јавног значаја, од Министарства грађевинарства затражила увид у комплетну документацију на основу које је издата грађевинска дозвола за „Београд на води“, „да би се уверили да ли је и за његовог тајновитог инвеститора важила иста процедура“.

На писарници Владе Србије Чајетинци ће, због „правног терора“, предати захтев за смену министарки Зоране Михајловић и Неле Кубуровић, и државних секретарки Стане Божовић и Aлександре Дамњановић.

СРЂАН НОГО (СП ДВЕРИ) ЗА СРБИН.ИНФО

„У свему подржавамо оправдане захтеве локалних власти Чајетине и народа Златибора, који жели да по закону, без опструкције републичких власти изграде гондолу која је у интересу не само туризма тог краја већ читаве Србије. Подржавамо долазак Златибораца пред Владу Србије и њихов оправдани протест коме ће се данас у 14:00, пред Црквом Св. Марка у Београду придружити народни посланици, симпатизери и чланови СП Двери, реко је за наш портал народни посланик Срђан Ного.

ДСС

Демократска странка Србије позива Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре да у сарадњи са Општином Чајетина створи услове за несметану изградњу гондоле на Златибору, у складу са законом и урбанистичким планом.

Изградња гондоле подиже туристички рејтинг Златибора и његово значај превазилази локалне оквире. Зато Општина Чајетина мора бити подржана у овом градитељском подухвату од стране државне администрације.

Политичке разлике не смеју бити препрека националном развоју нити оправдање за бирократски приступ у овако важном пројекту.