Прочитај ми чланак

УДАР И НА РУСИЈУ? Србија (Вучић) подржала санкције ЕУ против Белорусије!

0

Иако Сорошевци на власти крију од народа Србије све непопуларне одлуке које донесу у име народа, ЕУ је офирала Брнабишку и Вучића тиме што је "поздравила одлуку Србије да се придружи рестриктивним мерама које се односе на забрану прелета ваздушног простора и приступа европским аеродромима за белоруске авиокомпаније".

фото: Н. С.

 

Одлука о овим рестриктивним мерама ЕУ донета је 4. јуна као одговор на принудно спуштање путничког авиона на аеродром у Минску и хапшење двоје путника.

Поред Србије, овим санкцијама ЕУ придружиле су се и Албанија, Северена Македонија, Црна Гора, Лихтенштајн, Исланд и Норвешка.

Вучићеви таблоиди вређали су жестоко премијера ЦГ Кривокапића када се придружио рестриуктивним мерама против Белорусије, али сада ћуте и крију од народа да је исто урадила и Србија.

Подсећамо, Белорусија је током ратова 90-их и НАТО бомбардовања подржавала СР Југославију и српски народ, због чега се санкције против ове земље нимало неће допасти Вучићевом бирачком телу, зато ова информација није за потенцирање у Дневнику РТС и  осталим режимским медијима.

Осим тога, Путина и Русија су и овога пита подржали Белорусију и омогућили алтернативни авио саобраћај.