Прочитај ми чланак

У току тајни састанак Ђукановића и Марковића о даљим корацима према Србији

0

Два кључна човека разматрају у Подгорици синоћну одлуку да се за грађане Србије не отворе границе, иако је Београд дозволио слободан улаз држављанима Црне Горе, сазнајемо од добро обавештених извора

У ЗГРАДИ Председништва у Подгорици у току су хитне консултације првог човека Црне Горе Мила Ђукановића и премијера Душка Марковића о даљим корацима према Србији – сазнају незванично „Новости“.

Фото: predsjednik.me

Како преносе наши добро обавештени извори, два кључна човека разматрају синоћну одлуку да се за грађане наше земље не отворе границе, иако је Београд дозволио слободан улаз држављанима Црне Горе.

Овај потез, који је маскиран епидемиолошким разлозима, изазвао је огорчење не само наших званичника, већ готово целокупне српске јавности, па прети да додатно заоштри ионако пољуљане односе двеју земаља.

Очекује се да ће Ђукановић и Марковић разговарати о могућим последицама њихове одлуке на предстојећу туристичку сезону, јер је познато да већина гостију на црногорском приморју долази из Србије.

Иначе, премијер је на састанак са шефом државе дошао пешице из зграде Владе, док се Ђукановић довезао луксузним „мајбахом“.