Прочитај ми чланак

У телевизију „Мост” доведени новинари из Београда да рекламирају Тачијеве изборе

0

tv-most(Факти)

Суспендовање са посла новинарке Јелене Никић са ТВ „Мост” из Звечана – само зато што је пренела извештај са привремене Скупштине АП Косова и Метохије – представља удар на медије на КиМ.

У исто време, упозорио је Покрајински одбор ДСС са потписом свог председника ненада Којића, комплетна редакција ове српске телевизије из Звечана промењена је и доведени су новинари из Београда који имају задатак да рекламирају предстојеће локалне изборе које је расписала тзв. председница Косова Атифете Јахјага.

На тај начин се уређивачка политика ТВ „Мост” и РТВ „Косова” из Приштине поклапају, јер имају за циљ стварање још једне албанске државе на Балкану, односно велике Албаније.

Жалосно је да се новац пореских обвезника Србије троши на ампутацију дела територије сопствене државе, зарад испуњавања обавеза које је марионетски режим у Београду прихватио када их је Брисел постављао, а које у стварности значе одрицање од Косова и Метохије.

Ова новинарска ујдурма изведена је у режији директора Канцеларије за Косово и Метохију Александра Јулина, односно Вулина.

Сви чланови УО ТВ „Мост” из Звечана који врше прогон новинара су из покрета Социјалиста Александра Вулина који је – треба се подсетити, до пре годину дана – био главни и одговорни уредник недељника „Печат”.

ПО Демократске странке Србије очекује – поводом невоља у којимa се новинари ТВ „Мост” из Звечана налазе – да оба удружења новинара Србије подигну свој глас у одбрани слободе медија на Косову и Метохији, а од Александра Вулина да поднесе оставку, али да је не повлачи.

ПО Демократске странке Србије за Косово и Метохију позива све грађане широм Косова и Метохије да не гледају више ТВ „Мост” чији је једини задатак да убеди Србе са Космета да својим изласком на изборе трасирају пут за сопствено етничко чишћење.