Прочитај ми чланак

У суботу прстен око Председништва на Андрићевом венцу

0

Протест Србија против насиља биће одржан 3. јуна, у 18 часова, зато што је то тачно месец дана од трагедије која се догодила у основној школи Владилав Рибникар – саопштио је на конференцији Мирослав Алексић, посланик Народне странке у Скупштини Србије.

Како је рекао на конференцији за новинаре у парламенту, испред Скупштине Србије биће постављена велика бина где ће се обратити жртве насиља али и јавне личности.

– После обраћања, позивамо грађане да направе прстен око Председништва Србије, на Андрићевом венцу. Сви грађани ће имати прилику да Александру Вучићу оставе поруку – рекао је Алексић.

Он је тај план проевропске опозиције, која је технички организатор, образложио тиме што је председник Србије у неколико наврата упутио како политичарима тако и грађанима позив на дијалог.

Шетња ће се кретати од Скупштине Србије Булеваром краља Александра, па Београдском улицом до кружног тока Славија, па Улицом краља Милана до Теразија и одатле до трга Николе Пашића и Пионирског парка где ће демонстранти затворити круг око Председништва. Протест ће трајати до 21 час.

Сви грађани имају прилику да оставе поруку председнику, рекао је Алексић и позвао да сви грађани понесу и по један цвет.

Свако од грађана моћи ће да напише на картону по поруку председнику, истакао је, а на пет, шест пунктова око Председништва биће постављене књиге утисака у које ће грађани моћи да оставе те поруке.

Подсетимо, за петак, 2. јуна, када је најављен протест Србија против насиља, заказан је и протест екстремних десничара под именом Стоп насиљу Србима на Косову и Метохији.

Десничари су организовали у претходних три дана два скупа најављујући да намеравају у петак да се прикључе грађанском протесту Србија против насиља.

Представници опозиције били су јутрос на састанку са начелником полиције Веселином Милићем како би предупредили могуће инцицденте у петак, због скупа екстремних десничара, а он им је поручио да нема безбедносне информације о томе да су учесници протеста небезбедни.