Прочитај ми чланак

У СУБОТУ НОВИ ПРОТЕСТ У БГД; ТЕОДОРОВИЋ: Видео сам наду у колони мокрих ногу

0

Академик Душан Теодоровић изјавио је да је "видео наду у колони мокрих ногу" на скупу "Хајде да се пребројимо" прошле суботе, на којем је говорио.

„После дужег времена демократска Србија је почела да показује стварну снагу и жељу да оконча владавину једног човека“, рекао је Теодоровић, за „Блиц“.

Према његовим речима, „протест је и грађански и опозициони и студентски и пензионерски“.

„Протестовали су нормални људи који желе да се оконча лудило у друштву и Србија поведе другим путем“, рекао је Теодоровић

Према његовим речима, „Циљеви протеста који нису за сада формално дефинисани су, пре свега, борба за поштене изборе и повратак Србије на пут демократије“.

„Овај протест има много спонтаности и уверен сам да ће с временом боље да се дефинишу политичке поруке“, рекао је Теодоровић.

Он је рекао да на протесту нема екстремне деснице и да њу у Србији представљају „Вучићеви јуришници, као што је Миша Вацић и слични, а они свакако не учествују у протесту“.

„Дијапазон опозиционих странака од левице ка десници је пожељан у овом тренутку, јер ми покушавамо да одбранимо Србију од катастрофе која ју је задесила и која се зове Александар Вучић и његов режим“, рекао је Теодоровић.