Прочитај ми чланак

У Скупштини побуна: Народни посланици хоће да је запале због министра одбране!?

0

Када је током Треће посебне седница Другог редовног засиједања Скупштине Црне Горе, у 2019. години, у петак, 1. Новембра, потпреседник овог здања, Генци Ниманбег, обавестио присутне народне посланике да ће министар одбране Црне Горе, Предраг Бошковић, доћи у Скупштину тек после 15.00, да би одговарао на питања, дошло је до веома великог незадовољства међу опозиционим посланицима:

„Господине потпреседниче, разумем да Ви имате обавезе, али где су данас потпреседник и председник Скупштине који су нам јучерашњи дан потрошили, обележавајући „Дан парлментаризма”, а данас ћемо да правимо паузу два до три сата зато што њих двојица нису у Скупштини, а овамо планирате да изричите казне зато што нису редовни на пленарним заседањима или одборима”, рекао је народни посланик и председник Демократске народне партије, Милан Кнежевић.

„Господине потпреседниче, седео сам у претходном сазиву на Вашем месту, не знам како ће бити у будућности, а и био сам члан и претпоследњег скупштинског сазива. Први пут читамо да је министар службено одсутан и да ће нас накнадно информисати о његовој замени. То нећемо више да дозволимо. Значи, то је крајне понижење Скупштине јер министар зна да сваки дуги месец око првога мора доћи у Скупштину и мора одговарати народним посланицима. Он неће да дође, не само да брани свој закон или да чује законаске иницијативе од стране скупштинских органа и посланика, него сада неће да дође када су по дневном реду посланичка питања да би нам доставио потребне информације. Дај онда да запалимо Скупштину, да би му дали минимум разлога да дође пред нама, народним послабицима”, предложио је, коментарисући исту тему, опозициони народни посланик из редова „Покрета за промене” професор др Бранко Радуловић.

А како је даље текла расправа, у вези ове теме погледајте у видео прилогу горе, па сами донесите о свему суд.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!