Прочитај ми чланак

У петак у Београду нови велики протест подршке верницима и СПЦ у Црној Гори

0

Председник Клуба студената Правног факултета Универзитета у Београду Немања Вучковић је данас позвао грађане на „скуп подршке Србима у Црној Гори“ сутра, у петак, у 18.00 сати, испред Цркве Светог Марка у Београду, и такве скупове најавио и убудуће, сваког петка, „док српска власт не реагује“.

Најавио је да ће на скупу говорити „представници омладине из Републике Српске који желе да покрену исту иницијативу“.

Фото: П.М.

После скупа код цркве учесници ће у поворци отићи до зграде Владе Србије где ће „послати јасну поруку српској власти и упитати их зашто и даље ћуте“, рекао је он.

Вучковић је позвао „све лидере свих политичких партија“ да изнесу став о тој иницијативи и „да ли смеју да се изјасне о положају Срба у Црној Гори“.

Оценио је да већина странака „ћути о томе“ и да не предузима ништа и позвао их да „што брже реагују“ да „сви заједно, јединствено, пружимо подршку српском народу јер другог пута нема“.

„Ми ћемо шетати изнова из петка у петак, немамо намеру да станемо док српска власт не реагује“, најавио је Вучковић.

Он је подсетио да је данас трећи дан прикупљања потписа на „Резолуцији о угрожености Срба у Црној Гори“ што ће трајати до понедељка „на нивоу читаве Србије“.

„Желимо да сакупимо 30.000 потписа и да упутимо Народној скупштини иницијативу где ће посланици имати прилику да гласају или не гласају о резолуцији о угрожености Срба у Црној Гори и тиме ће јасно да се изјасне да ли желе да подрже српски народ у Црној Гори“, рекао је Вучковић.