Прочитај ми чланак

У кампањи ћутао о Русији, сада се препоручује да наследи (спаси) Вучића

0

Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас оценио је да је свет данас "на ивици рата" и да се гради "нови Берлински зид" а да је пред Србијом питање са које стране тог зида жели да буде.

Ђилас је у ауторском тексту за недељник НИН оценио да „греши свако ко мисли да би задржавање позиције такозване неутралности Србији донело добро“.

„То би значило, пре или касније, довођење Србије у позицију Белорусије – одлазак инвеститора, немогућност враћања кредита, губитак радних места, смањење ионако малих плата и повећање броја оних који заувек напуштају Србију. Можда и неке званичне, уз незваничне санкције којима смо већ изложени“, навео је лидер ССП.

Оценио је да је друга опција „прихватање правила која важе за све у Европи, без обзира на то да ли се са њима слажемо или не“.

„Крајње је време да схватимо да, осим у рату, не постоје земље пријатељи и земље непријатељи већ да свака од њих доноси одлуке у складу са својим интересом. И увек је свакој од њих интерес на првом месту. Дошло је време и да се ми понашамо на исти начин. Да гледамо наш интерес“, навео је Ђилас.