Прочитај ми чланак

У ЦЕНТАР Напокон откривен ДНК Срба, старе и нове Европе (Јован Д. Марјановић)

0

Гост медијске куће „Центар”, у емисији „Интервју”, коју уређује и води Дејан Петар Златановић, био је публициста и истраживач Јован Д. Марјановић.

У емисији се говорило и о томе шта су хапло групе, како настају ДНК мутације, очуваности ДНК материјала из прошлости,  генетском Адаму и Еви, формирању првобитних народа у бронзаном добу, најстаријим европским хаплогрупама, као и о хаплогрупама Словена које деле Словене на Северне и Јужне,  
 
Говорило се и о сеоби Словена и историјским списима Константина Порфирогенита, генетским блискостима И и Р хаплогрупа, генетској симбиози Словена и староседеоца Балкана у ДНК материјалу данашњих Срба, генетској блискости скандинавских народа са народима Балкана, генетској мапи Косова, генетској блискости Срба, Румуна, Хрвата и Македонаца, руској теорији да је прапостојбина Словена на Дунаву и сталној сеоби народа између Балкана и северне обале Црног мора, аријевском пореклу Словена и њиховом досељавању на индијски потконтинент.
 
Такође, причало се и повезаности ДНК порекла са језиком којим говори један народ,  ДНК садашњих Грка, Бугара, Турака и Албанаца и њиховој блискости са семитским, балканским и словенским народима, фамозној првој брачној ноћи под Турцима и илирском ДНК…
 
На крају је Јован Д. Марјановић изнео ставове о татарском пореклу Бугара, могућностима да су Срби и Руси некад били један народ и ДНК истраживањима на локалитету Виманацијума.
 
Цео интервју у којем можете дознати много интересантних података погледајте у видео прилогу.