Прочитај ми чланак

У ЦЕНТАР – др ДРАГАН ПЕТРОВИЋ: Вучићев и Сорошев договор у вези Рома и миграната

0

Гост медијске куће „Центар”, у емисији „Интервју”, био је научни саветник, политиколог, геполитичар, економиста, историчар и политички аналитичар, др Драган Петровић. Тема емисије је била ремисија Рома у Србији и смештај миграната широм српске државе.

„Вучић је до сада три пута званично сусрео са Александром Сорошом. А оно зашта је највише заинтересован Сорош – а то је рак рана само по себи за Србију, јер може довести у питање постојања наше државе и друштво – то је мигрантски проблем, демографско питање и питање нашег идентитета”, у емисији је истакао др Петровић, додавши:

„Најопасније питање у српској демографији, које је повезено са нашим нестајањем због негативног природног прираштаја и одласка младих из наше земље је ремисија Рома са Запада у Србију и мигрантски притисак. Пошто сам имао прилике да анализирам изјаве Александра Вучића и Александра Сороша, у њиховим сусретима, сазнао сам, пре свега преко изјаве Сороша, да је тема његових разговора са српским председником била и повратак и смештај Рома са Запада у Србију и смештање миграната у Србији”, истакао је др Драган Петровић.

У емисију се још говорило о утицају Сорош фондације на српско друштво, о демографском проблему везаним за српски народ и народ Србије, о моралном паду и суноврату Срба, да ли српски народ може да се наново духовно препороди као и у о томе шта је српски идентитет и колико је он повезан са православљем.

 

Интервју, за медијску кућу „Центар”, (Зграда „Борбе”, Трг Николе Пашића 7, Београд) водио је гл. уредник српског медија „Србин.инфо”, Дејан Петар Златановић.

Ако вам се свиђају наше емисије, лајкујте и нашу Фејсбук страницу – Фејсбук – ЦЕНТАР
и претплатите се на наш Јутјуб канал: Јутјуб – ЦЕНТАР