Прочитај ми чланак

У ЦЕНТАР Дамњан Кнежевић Има ли Срба у Србији? Сви за Видовдан пред Скупштину

0

Гост медијске куће „Центар” у емисији „Интервју”, коју води и уређује Дејан Петар Златановић, био је један од оснивача народне иницијативе „Нема предаје Косова и Метохије”, Дамњан Кнежевић.

Тема емисије је била патриотског скуп испред Скупштине Србије, који се одржава на Видовдан, у петак, 28. јуна, од 18:00 ч. и одговор српских патриота на окупацију Космета.

У емисији се говорило и о изјави америчког амбасадора у Србији, Кајла Скота, у којој је исказан страх због ситуације статус кво на Балкану, сличности између 1941 и 2019 године, када је у питању страна окупација Србије, уништавању српског сељака и плановима да се у Србији појави канибализам, разговорима власти и опозиције са Метју Палмером, како САД стално понижавају Србију и Србе, и на који начин српске патриоте треба да одговоре на та понижења (00:1:00); о руском КФОР-у на Косову и албанском погрому над Србима на КиМ, притисцима ММФ над Србијом, геополитичкој ситуацији у свету, положају Абанаца у Србији и могућој подели Косова и северне Албаније између Србије и албанске државе (00:10:15); као и о патриотском скупу који се одржава на Видовдан испред Скупштине Србије и разлозима зашто се одржава, протестима опозиције окупљеној око Савеза за Србију и разликама између патриотске и грађанске Србије (00:19:30).

Такође, било је речи и о пароли Нема поделе Косова и Метохије, претњама из БИА, одласку Срба на Космет за Видовдан и руској подршци Србима на Косову, тренутном стању на Северу Косова и у српским енклавама јужно од Ибра, нападима на СПЦ и ЛГТБ паради која се у Београду одржава 29 јуна у Београду, белој куги и сурогат мајкама (00:23:30); као и о медијском рату против Србије, српском патриотском одговору у 21 веку, организаторима Видовданског скупа, шта Србе дефинише Србима и колико Србима на Косову значи подршка народа из Београда (00:32:00).

На крају је Кнежевић изнео став и о учешћу Српске листе у рад окупаторских органа на Космету, изјави Горона Весића у вези Косова, милогорским притисцима на Србе у Црној Гори, шта све може да пољуља режим Александра Вучића и како може да се ослободи Србија и Црна Гора од окупације (00:37:00), односно о антисрпској хистерији у Хрватској и о значају Републике Српске за целокупни српски народ. (00:43:40).

Интервју је снимљен у просторијама медијске куће „Центар”, (Зграда „Борбе”, Трг Николе Пашића 7, Београд).

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!