Прочитај ми чланак

У ЦЕНТАР Александар Раковић: О уједињењу Србије, Српске, Црне Горе и Македоније

0

Гост медијске куће „Центар”, у емисији „Интервју”, био је доктор историјских наука и виши научни сарадник у Институту за новију историју Србије, др Александар Раковић.

Тема емисије је била србофобија у Црној Гори и Хрватској и решавање српског националног питања у 21. веку.

У емисији било речи и о повезаности Мила Ђукановића са идеологијом Анте Старчевића и Секуле Дрљевића, настојањима милогораца да Србима преотму цркве у Црној Гори и могућности да је Мило Ђукановић криптокатолик, покатоличавању и хрватизацији Срба некада и данас, важности Српске православне цркве за очување српског националног идентитета и уједињавању српских земаља; као и о герилском ратовању на Балкану и динарском простору, мењању идентитета на Балкану и хрватским певачима Марко Томпсону и Мрославу Шкори, бугаризацији Македоније и сарадњи између македонизма и српства; односно о наталитету и миграцијама на Балкану, стварању квазицрногорске нације, расколи у православном свету у 21 веку и могућности да Албанци Србима на Косову и Метохији преотму православне цркве и манастире.

Интервју, за медијску кућу „Центар”, (Зграда „Борбе”, Трг Николе Пашића 7, Београд) водио је гл. уредник српског медија „Србин.инфо”, Дејан Петар Златановић.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!