Прочитај ми чланак

У Босни потера за Млађаном Ђорђевићем, тражи се његово хапшење!

0

Готово сви медији у Босни и Херцеговини су пренели вест да је председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић ушао у БиХ, тачније у Републику Српску.

Ђорђевић је иначе октобра прошле године означен као претња по БиХ и забрањен му је улазак.

Данас се одиграва невероватна хајка на председника Ослобођења, који сем објаве на Твитеру и слике са простора Сребренице и центра Сарајева, није изнео никакве детаље о томе шта ради и где се тачно налази.

Бошњачки медији јуче су се обраћали америчкој амбасади и OHCR, а данас увелико траже његово хапшење и прогон из БиХ.

Портал Политички.ба пише да нико не може да потврди кад је тачно Ђорђевић прешао преко Дрине, али је, како наводе, “фотографијом која га показује како са простора Сребренице баца поглед на језеро Перућац и даље према Србији, поручио БиХ да забрана уласка на њену територију њему не значи ништа.“

“Ђорђевић и остали припадници радикалних српско-руских организација стационираних у Србији, а које имају своје огранке у РС-у, редовно долазе у манастир Карно где им је домаћин радикални свештеник Лука.

Што се тиче забране уласка Ђорђевића на територију Босне и Херцеговине, у њу могу поверовати само наивни.

И Ђорђевић, као и поједини оптуженици за ратне злочине који долазе у овај манастир, границу Босне и Херцеговине прелазе преко Хидроелектране Бајна Башта где простор који хидроелектрану повезују са босанском територијом, је ретко покривен од стране граничне полиције.

Такође, такви прелазе и преко Дрине, чамцима углавном ноћу, а кад стигну у Карно тамо их нико не контролише.

У манастиру се организују четничка оргијања и то знају сви и ентитетски и државни сигурносни органи и сви се праве као да се ништа не догађа.

Чак шта више, неретко са тих оргијања стигну и у Сребреницу у посету локалној цркви“, каже за Политички.ба извор из Сребренице, који је желео да остане аниониман.

Овакве изјаве “извора” муслиманских медија и напади на оца Луку и манастир Карно не чуде ни мало. Отац Лука је трн у оку муслиманским екстремистима од када је дошао у Карно. Он је од порушеног манастира направио светињу у коју данас долазе верници из свих земаља, како региона, тако и света. Треба нагласити да је својим радом охрабрио опстанак Срба на тим просторима, те је зато мета константних напада и лажи које о њему шире сарајевски медији

Но, идемо даље, неименовани саговорник портала Политички.ба се пита да ли ће припадници било које полиције данас доћи у село Међе у Сребреници и проверити како је у манастир стигао Млађан Ђорђевић коме је забрањен улазак у Босну и Херцеговину.

“Није редак случај да овај манастир буде домаћин Путиновој скупини “Ноћни вукови”, као и некадашњим руским добровољцима који су учествовали у агресији на Босну и Херцеговину. Такође, овде се окупљају и припадници Равногорског четничког покрета и многе радикалне групе из Србије.

Све то пролази без интервенције полиције.

Недај Боже да нека џамија буде домаћин сличним ликовима са бошњачким именима, полиција РС нам не би излазила из кућа“, јада се саговорник бошњачког портала Политицки.ба

Да ли ће се Ђорђевић, како је то уобичавао претходних година, и ове године појавити на паради поводом 9. јануара која се организира у Источном Сарајеву, питање је за ОСА-и, СИПА-у као и за МУП РС, питају се на порталу и додају да им Ђорђевић није одговорио на питање како је ушао у БиХ.

Редакција Политички.РС је целог дана безуспешно покушавала да контактира Ђорђевића који није одговарао ни на позиве ни на поруке. Његови блиски сарадници из Ослобођења нису могли да нам дају информације где се он сад тачно налази, и забринути су да није дошло до његовог хапшења.

„Овакве изјаве “извора” муслиманских медија и напади на оца Луку и манастир Карно не чуде ни мало. Он је трн у оку муслиманским екстремистима од када је дошао у Карно. Он је од порушеног манастира направио светињу у коју данас долазе верници из сви крајева“, написао је вечерас на свом Твитер налогу Млађан Ђорђевић.