Прочитај ми чланак

Тзв. Репубљик опет дивља: На КОСМЕТ од 3. јануара улаз само потпуно вакцинисанима

0

Сви који улазе на територију тзв. Косова мораће од 3. јануара да имају доказ да су примили две дозе вакцине.

То је предвиђено новим мерама против корона вируса, које је у уторак усвојила тзв. косовска влада, преносе приштински медији.

До 3. јануара на тзв. Косово ће моћи да уђу особе које имају доказ да су примиле две дозе вакцине или имају бар једну дозу вакцине и негативан ПЦР тест, који није старији од 48 часова или једну дозу вакцине и доказ да су прележали коронавирус.

Нове мере предвиђају и да све особе које користе јавни превоз морају да поседују сертификат о потпуној вакцинацији против коронавируса. Јавни превоз могу да користе и путници који су примили само прву дозу вакцине, али под условом да имају и негативан ПЦР тест.

„Чак и они који имају доказе да су прележали коронавирус морају да буиду вакцинисани барем једном дозом да би путовали градским аутобусом“, наводе из тзв. косовске владе.

Таксијем могу да путују само два путника.

Једна од главних мера која остаје на снази је ограничење саобраћаја од поноћи до 5.00 часова, док ће угоститељски објекти радити до 23 сата. Предвиђено је и да се музика у локалима гаси у 21.30.

Мере су уведене, како је и најављено прошле недеље – због опасности од појаве, односно ширења новог омикрон соја короне.