Прочитај ми чланак

Тзв. косовска полиција ухапсила Србина док је ишао на сахрану убијеном у Бањској

0

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је данас да је Србин Лазар Ј. из Звечана ухапшен данас од стране тзв. косовске полиције на Јарињу, док је са породицом, пријатељима и сународницима кренуо на сахрану трагично страдалог Стефана Недељковића који ће бити испраћен на вечни починак у Врњачкој Бањи.

„Овај нечовечни и нецивилизацијски чин показује сву антисрпску природу и право лице режима Аљбина Куртија и Приштине којима ништа није свето, па и тренутак највеће туге и жалости Срба користе за угњетавање и обрачун са нашим народом“, наводе из Канцеларије за КиМ.

Истиче се да се „Србима се на Косову и Метохији руше и скрнаве гробови, а сада се Срби хапсе у тренутку када на вечни починак испраћају свог сународника, што је незабележено било где у свету, али ће и на ову тортуру међународна заједница остати нема“.

„Лазар је без разлога изведен из аутомобила, у коме се налазио и приведен је на прелазу Јариње, док је остала колона Срба која је кренула на сахрану наставила пут Врњачке Бање“, наводи се у саопштењу, а објавио је портал Косово онлине.

Канцеларија за Косово и Метохију обезбедила је адвоката који покушава да утврди све околности његовог хапшења.

Огласила се Српска листа: Лазар је одведен у непознатом правцу

На административном прелазу Јариње, из колоне возила грађана који су данас ишли на сахрану трагично настрадалог Стефана Недељковића извучен је и лишен слободе Лазар Јанићијевић, који је одведен у непознатом правцу, саопштила је Српска листа.

Породици и пријатељима није дато никакво образложење оваквог понашања полицајаца на прелазу, нити им је предочен разлог за његово лишавање слободе.

Како наводи Српска листа, у овом тренутку адвокат покушава да сазна где се Јанићијевић налази.

„Уз ћутање међународне заједнице наставља се прогон српског народа на Косову и Метохији од стране Куртијевог режима. У тренутку велике жалости на северу Косова и Метохији свакога дана се ређају инциденти које изазивају Куртијеви специјалци, па је након јучерашњег пребијања тројице младића у Зубином Потоку“ данас лишен слободе Лазар Јанићијевић, наводи Српска листа.

У овом тренутку адвокат покушава да сазна где се налази господин Јанићијевић.

„Сада је више него јасно да је српски народ пред очима Кфора, Еулекса, Унмика и свих лажних душебрижника за људска права остављен на милост и немилост Куртијевог режима“, саопштила је Српска листа.