Прочитај ми чланак

Тужилаштво Црне Горе формира предмет о Мтелу због доказа које је изнела Мариника

0

Специјално државно тужилаштво Црне Горе формира предмет у вези са недавним наводима потпредседнице Странке слободе и правде Маринике Тепић око Мтела, потврђено је за Нова М.

Из СДТ је речено да је поводом навода који су изнети од стране М.Т. у овом тужилаштву формиран предмет и у поступку извиђаја биће прикупљени сви неопходни подаци и документација ради расвјетљавања предметног кривично правног догађаја.

Тепић је прошле недеље казала да је актуелни директор Телекома Владимир Лучић (читај Вучић), док је био директор Мтела у Црној Гори, плаћао је породицу Мила Ђукановића, Вучићевог саветника за медије Бебу Поповића, Вучићевог БИА Братислава Гашића, а милиони евра су се из буџета Србије испумпавали на лажне и фиктивне уговоре.

Мариника Тепић тврди и да је Жика Гојковић, лидер ПОКС-а, наводно опозиционе странке у Србији, део управљачког тима СНС-а кроз државне фирме.

Према анексима уговора са МТелом, које је Тепић показала новинарима, Ацу Ђукановићу до данас је исплаћено 2.557.000 евра, Институту за јавну политику 407 хиљада евра, за „кис меч“ апликацију преко милион евра, а куму Братислава Гашића такође за апликацију више од 300 хиљада евра.

Погледајте у видеу доле шта је Мариника Тепић рекла о криминалној спрези Мила и Вучића за пљачкање буџета Србије.