Прочитај ми чланак

Турчин допутовао у Београд да слави са Вучићем, Рамом и Дританом

0

У муслиманском свету, посебно код држава које су најснажније подржавале независно Косово као што је Турска, велико је задовољство после одлуке Вучића да у име православних Срба од данас призна документа лажне државе Косово. У Београду је Муслију организовано вишедневно гала славље уз вино о трошку Срба, а брат Ердоган му је послао уваженог госта - министра спољних послова Мевлута Чавушоглуа.

Турчин је слетео вечерас на београдски аеродром ““Никола Тесла““, где га је дочекао српски министар спољних послова Никола Селаковић.
 
Након што вечерас ужива у вину, Селаковић ће сутра разговарати са Чавушоглуом у Палати Србија, саопштено је раније из Министарства спољних послова.
 
Чавушоглу ће сутра у Палати “’Србија“’ учествовати на самиту у оквиру иницијативе Отворени Балкан (Турска није у Опен Сорош Балкану), којим ће председавати председник Србије Александар Вучић и премијери Албаније и Северне Македоније, Еди Рама и Димитар Ковачевски.
 
Самиту ће, поред Чавушоглуа, присуствовати и председник Владе Црне Горе у оставци Албанац Дритан Абазовић, председавајући Савета министара БиХ Зоран Тегелтија и министар спољних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто.
 
Од 1. септембра Србија признаје документа лажне државе Косово, Шиптари могу слободно да нагрну као и илегални мигранти, а Ненад Чанак је због тога похвалио Вучића и рекао да је то практично признање Косова као суверене и независне државе.
 
Звезда овог Винског славља је Новак Ђоковић, који се изгрлио и изљубио са Вучићем, хвалио Данилову вина из приватне винарије, ортачки и присно поздравио са Дританом и позирао у друштву Едија Раме.
 
Хашим Тачи је оправдано одсутан, у Хашком затвору, али сигурно слави велику „Вучићеву победу“.
 
Београд је данима окићен албанским заставама тобоже због ове винске туре, још од кад је Вучић са Куртијем договорио да призна од 1. септембра документа лажне државе која иронично и даље не признају Шпанија, Румунија, Словачка…