Прочитај ми чланак

Триван: Јуриш на десничаре!

0

Члан Председништва Демократске странке Јелена Триван осудила је данас захтев Покрета „Наши“ за укидање појединих медија, и позвала представнике грађанске Србије да дигну глас против десничарских организација.

Триванова је, у саопштењу за јавност, позвала све „заговорнике грађанске Србије“ да подигну глас против „десничарских организација“, за које сматра да представљају озбиљну претњу за друштво.

„Уместо да десничарска организација “Наши“ буде забрањена, она данас, након одлуке Уставног суда, тријумфално шири мржњу у Србији. Повампирењем десничарских организација у тренутку јачања економских тензија и проблема, током преговора о Косову, представља озбиљну прењу за друштво“, оценила је Триван.

Она је све заговорнике грађанске Србије позвала да подигну глас, истичући да свако може постати мета „оних који се усуђују да праве спискове пожељних и непожељних“, који су тражили укидање Војводине, „а данас праве црне листе издајничких медија“.

„Они стављају мету на људе који у тим медијским кућама раде, а држава ћути. Пошто је сваки екстремизам ирационалан, свако од нас, баш као и Роми, новинари, Војвођани, може бити мета оних који се усуђују да праве спискове пожељних и непожељних грађана Србије. Ово је сигнал за озбиљну узбуну и сви заговорници грађанске Србије треба да дигну свој глас, када то већ не чини држава“, казала је Триван.

На сајту Покрета „Наши“ објављено је саопштење у коме се наводи да ће од надлежних органа тражити да се „забрани рад појединих медија и да им се одузме национална фреквенција коју злоупотребљавају, јер постоји оправдана сумња да су финансирани прљавим новцем албанске и хрватске мафије“.

(Танјуг, Правда)