Прочитај ми чланак

Трифуновић: Вучићу, ушао сам у политику да бих те послао на ђубриште историје

0

Председник Покрета слободних грађана (ПСГ) Сергеј Трифуновић изјавио је данас да у политику није ушао да би се „играо“ са председником Србије Александром Вучићем, већ да би га послао на „ђубриште историје“.

„Извини, мили (Вучићу), што те враћамо у период живота из којег вучеш највеће трауме, али опет ћеш морати, дете моје, да се играш сам. То је тужно. Иди кући и извуци своје крпене лутке, али овог пута без нас у театру апсурда у који желиш да нас сместиш“, казао је Трифуновић.

Рекао је да бојкот избора не представља повлачење и додао да ће опозиција „тек цепати ципеле“ како би показала народу да не треба да пристане на понижење „јер достојанство и слобода немају цену“.

Навео је да је „захвалан на понудама“ које је наводно добио од власти и додао да Вучић треба „да схвати да неће да се игра ни за цензус, ни за 500.000 евра, нити да буде Дачић на месту Дачића“.

„Зашто не учествујемо у твојим представама? Налазимо се у згради старог Дома синдката, данас су синдикати уништени, радници понижени и обестрпављени. Преко пута је Дом омладине, а ви омладину терате из земље и мрзите децу“, додао је он.

Трифуновић је свој став образлажио тиме да државу воде „сељачине и корумпиране пијавице“.

„Нећемо да се играмо зато што се опљачкали све, али вам достојанство не дамо. Интегритет нема цену, слободни смо грађани. Ацо, слобода нема цену. Не пристајемо да мислимо да су чемер, несрећа и сиромаштво наша судбина“, казао је Труфуновић.