Прочитај ми чланак

ТРИФУНОВИЋ: У Сребреници је био геноцид

0

Лидер Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић рекао је данас поводом 24. годишњице геноцида у Сребреници да то јесте био геноцид и да 11. јул треба да буде посвећен жртвама и сећању на мрачан део историје који не сме да се понови.

„Зато на овај дан желим да још једном укажем поштовање жртвама геноцида, јер то јесте био геноцид, како су дефинисале Уједињене нације као међународни злочин намерног, потпуног или делимичног уништавања националних, етничких, расних и религијских група“, навео је Трифуновић.

Он је оценио да људи који се данас највише декларишу као патриоте често под паролом патриотизма бране најмрачнију деценију историје, уместо да, како је навео, воле своју земљу и раде на томе да људима у њој буде добро.

„А биће нам добро онда кад успоставимо регионални мир, кад нико са ових простора не буде посматрао цео један народ кроз визуру поступака појединаца који су били злочинци“, истакао је Трифуновић.

Он је рекао да се благостање и узајамно поштовање не може градити без зрелог осврта на прошлост и коначног отклона од злочинаца чији су поступци имали катастрофалне последице.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!