Прочитај ми чланак

ТРИФУНОВИЋ: Распали наркоман се појавио на суду, господар Уба није

0

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић није се појавио на суду по тужби председника Покрета слободних грађана Сергеја Трифуновића.

У Основном суду у Убу одржано је прво рочиште по тужби председника Покрета слободних грађана Сергеја Трифуновића против функционера Српске напредне странке Дарка Глишића, због његове тврдње да је Трифуновић зависан од опијата, а коју је 2017. године изнео у таблоиду Српски телеграф.

Foto: Printscreen

Више од две године је прошло откако је председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић тужио председника извршног одобра Српске напредне странке Дарка Глишића за повреду угледа и части, надлежност је у међувремену пребачена са 3. Основног суда у Београду на Основни суд у Убу, у месту пребивалишта туженог, али се Глишић није појавио данас на првом рочишту.

Трифуновић је рекао да је Глишића тужио због тешких дисквалификација које не наносе штету само њему, већ и фондацији „Подржи живот“ коју води.

„Глишић је пребацио на свој терен у Уб, ми смо поднели прво тужбу у Београду, дакле, појавили смо се на његовом терену, он се није појавио… Видећемо даље, следеће рочисте је 6. децембра“, изјавио је Трифуновић.

„Оно што је сигуено да нећемо дозволити да у овом поступку против председника Извршног одобра Српске напредне странке и кума првог човека у земљи, да то постане политички циркус. Понашаћемо се искључиво по закону и прсву и средствима туженог“, поручио је он.

Лидер Покрета слободних грађана претходно је на Твитеру објавио да се Глишић није појавио на суду, уз коментар: „Распали наркоман се појавио на суду у Убу, господар Уба није. Или се уплашио, или не поштује институције, још на својој територији.“

Трифуновићев заступник Горан Драганић каже да је Глишићев адвокат презентовао доказе, али није желео да појасни о чему је реч за сада.

Додаје да ће се о свему томе изјаснити писмено и да ће захтевати да се анализирају сви наводи.

„Дозволите да сачекамо 6. децембар, да саслушамо и господина Трифуновића и Дарка Глишића као туженог, и након тога схватићемо у ком правцу иде овај поступак“, казао је Драганић.

Драганић напомиње да ће се у овом поступку водити само чињеницама, што очекује и од Основног суда у Убу. Додаје да је поступак битан не само због угледа и части Сергеја Трифуновића већ и због грађана Србије који имају поверења у фондацију Подржи живот коју његов клијент води.

Сергеј Трифуновић каже да је Драган Глишић у неколико наврата јавно поновио дисквалификације на његов рачун и да је за њих као доказ предложио и сведоке. Каже да с нестрпљењем чека да их упозна и да очекује од Глишића да се појави на следећем рочишту, јер, како напомиње, он сигурно хоће на сваком.

Сергеј Трифуновић тужио је Глишића за увреду, пошто га је Глишић назвао „распалом наркоманчином која треба да мења дилера“.

                         ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!